Kartano sai uuden Herran ja Rouvan – palkituilla iso merkitys monen eurajokelaisen lapsen ja nuoren elämään

Vesa Leskinen ja Minna-Mari Kares valittiin viikonloppuna kartanon herraksi ja rouvaksi Eurajoella.
Vesa Leskinen ja Minna-Mari Kares valittiin viikonloppuna kartanon herraksi ja rouvaksi Eurajoella.

Eurajoella vietettiin viikonloppuna perinteisiä markkinoita. Eurajoen Yrittäjien järjestämien markkinoiden ohessa valitaan myös perinteisesti Kartanon Herra ja Rouva. Tänä vuonna Herraksi valittiin eurajokelaisen jääkiekon puuhamies ja valmentaja Vesa Leskinen ja Rouvaksi Lapijoen koulun rehtori Minna-Mari Kares.

Valinnan tekee Eurajoen Yrittäjien hallitus.

Yrittäjien valintaperusteissa mainitaan palkituista henkilöistä muun muassa seuraavaa: Leskinen on toiminut aktiivisesti ja pitkään Eurajoen Lätkässä ja jäähalliyhtiön hallituksessa. Hän on tehnyt paljon työtä nuorten jääkiekkoharrastuksen ja sen olosuhteiden edistämiseksi. Hän on tuonut muun muassa nuorten U18 kansainvälisiä otteluja Eurajoelle ja edistänyt siten Eurajoen näkyvyyttä ja nuorten kansainvälistymistä.

Leskinen on ollut Eurajoen Lätkässä niin pelaajana kuin valmentajanakin.

Minna-Mari Kares on puolestaan toiminut pienen kyläkoulun, Rikantilan, ja nyt Lapijoen koulun rehtorina poikkeuksellisen aktiivisesti lasten kansainvälistymisen edistäjänä useiden EU-yhteistyöprojektien osallistumisen kautta.

Hänen vetämänsä Erasmus GIANTS 2 eTwinning-projekti on saanut kansallisen ja eurooppalaisen laatumerkin hyvin toteutetusta projektista. Kares on työskennellyt Erasmus-projektien parissa jo pitkään. Hänellä on tälläkin hetkellä uusia suunnitelmia työn alla. Yrittäjät kertovat arvostavansa erityisesti tätä lasten maailmankatsomusta avartavaa ja kansainvälisiä kokemuksia luovaa toimintaa.

Ensimmäinen Kartanonherra valittiin Martti Hietapakan ehdotuksesta jo vuonna 1986.