Kartanonherra ja -rouva kruunataan taas Eurajoella

Soili Veijonaho ja Ari Mäkitalo valittiin vuosi sitten kartanonherraksi ja -rouvaksi. Valinnan tekee Eurajoen Yrittäjien hallitus. Eurajoen Markkinat järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa yhteiskoulun pihassa. Väki löysi tuolloin tiensä uudelle markkina-alueelle. Kuva: LS-arkisto/Juha Sinisalo

Eurajoen Markkinoiden kohokohta on tänäkin vuonna perinteikäs kartanonherran ja -rouvan julkistaminen.

– Samalla vanhat kartanonherra- ja rouva Ari Mäkitalo ja Soili Veijonaho hyvästellään ja he saavat kunniakirjat, kun selvisivät vuodesta hengissä, Eurajoen Yrittäjien markkinatoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Kalli lupaa.

Markkinapäivä järjestetään lauantaina toista kertaa Eurajoen yhteiskoulun pihapiirissä.

– Yhteiskoulun piha osoittautui riittävän tilavaksi markkinoille.

Parkkipaikkojen puutetta on pyritty aiempien vuosien tapaan helpottamaan esimerkiksi maksuttomalla junakyydityksellä, joka tuo ja vie markkinavieraita keskustasta K-supermarketin pihasta yhteiskoululle koko päivän.

Markkinoille odotetaan 5 000–7 000 kävijää. Myyntikojuja pystytetään yli 170.

Markkinapäivään on mahdutettu ohjelmaa Riesa-pellen hauskuutuksesta Eurajoen Nuorisosoittokunnan Konkarien esiintymiseen sekä tanssiesityksiin.

– Ja raumalaiset herrasmiehet tulevat ihmettelemään, onko Rauman ulkopuolellakin elämää, Ilkka Kalli viittaa Nyyperin ja Branderin kello 13 alkavaan esiintymiseen.

Eurajoen Markkinat yhteiskoululla (Koulutie 2) 20.8. kello 8–16.