Katso, miten upea teos syntyi raumalaisen kondiittorimestarin käsissä

Alexandra-Cassandra seilaa nyt sinisellä pikeerimerellä.

Prassenin leipomopäällikkö, leipurimestari sekä pian valmis kondiittorimestari Jari Huhtala.

Keskiaikaisen holkkilaivan pienoismalli komeilee Prassenin leipomo-konditorian myymälän nurkkapöydässä Pomppusissa.

Kyseessä ei olekaan mikä tahansa pienoismalli, vaan 10 kiloa painavan laivamallin runko on valmistettu suklaamassasta, jonka pohjana on käytetty riisimuromassaa. Aluksen purjeet ovat pastillage-massaa.

Upean, sinisellä pikeerimerellä seilaavan pienoismallin on valmistanut Prassenin leipomopäällikkö, leipurimestari Jari Huhtala osana kondiittorimestarin opintojaan.

– Sain idean taitotyöhöni Rauman merellisyydestä ja kaupungin purjelaivahistoriasta. Viime aikoina on ollut myös paljon keskustelua siitä, miten Rauman merellisyyttä voitaisiin enemmän tuoda esiin, Huhtala selvittää.

Viime vuonna Huhtala viimeisteli leipurimestarin opintojaan ja valmisti sitä varten syötävän pienoismallin Rauman Vanhasta Raatihuoneesta.

– Tällä kertaa taitotyön valmistaminen oli helpompaa, kun sain käyttää omaa mielikuvitustani ja luovuuttani. Raatihuonetta tehdessäni käytin apuna rakennuksen pohjapiirrosta, mutta nyt laivatyöstä tuli omannäköiseni.

Holkkialuksen valmistamiseen Huhtalalta kului yhteensä noin pari työpäivää, sillä osat piti tehdä useissa erissä ja niiden piti aina välissä kovettua.

Vaativin osuus Huhtalan mukaan oli suklaan työstäminen, sillä se pehmeni kondiittorin lämpimissä käsissä nopeasti. Pastillage puolestaan on nopeasti kovettuva aine, joten purjeiden valmistamisessa piti olla ripeä.

Nimen laivalleen Huhtala antoi tyttäriensä kolmansien nimien mukaan.

Joulun jälkeen ”Alexandra-Cassandra” on tarkoitus tuoda yleisön ihasteltavaksi Prassenin Kuninkaankadun kahvilaan. Sitä ennen se on näytillä yrityksen leipomo-konditoriassa Teerentarhantie 8:ssa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut