Katso video Vuoden Hevosystävistä!

Rauman Hevosystävät valitsee aina vuosittain Vuoden Hevosystävän. Tällä kertaa yhdistys halusi huomioida sekä ihmisen että hevosen.

– Kunto Salosen ja Hermanni-suomenhevosen hieno yhteistyö kertoo ystävyydestä ja toinen toisensa kunnioittamisesta. Vahvuudestaan ja suuruudestaan huolimatta hevonen on äärettömän herkkä ja haavoittuva olento. Sen ystävyys perustuu rehellisyyteen ja täydelliseen luottamukseen, sanoo Riitta Säteri Rauman Hevosystävät -yhdistyksestä.

– Kunto ja Hermanni ovat tuttu näky Rauman seudulla erilaisissa tapahtumissa. Lukemattomat raumalaiset, pikkulapsista eläkeläisiin, ovat saaneet kokea unohtumattomia hetkiä tämän kaksikon parissa, Säteri jatkaa.

Hermanni kyyditsee esimerkiksi eläkkeelle lähteviä, kuljettaa hääpareja kirkkoon ja vetää rekeä, joka on täynnä lapsia. 2000-luvun alussa parivaljakko kuljetti Pitsiviikon yleisöä kiertoajelulla ympäri Vanhaa Raumaa.

Isännän ja hevosen ”keskustelua” on mukava seurata sivusta. Hermanni hamuaa lempeästi turvallaan Salosen hihaa ja mies juttelee hevoselleen rauhallisella äänellä taputtaen sitä.

–  Tämä on minun paras kaverini. On hieno tunne, kun illalla viimeiseksi tallissa taputtelee ja harjailee hevosta ja näkee, että sillä on kaikki hyvin, sanoo Salonen.