Kaukolämpötyö sulki pätkän pyörätietä Suvitiellä

Autotietä rakennus- ja saneeraustyöt Suvitiellä eivät sulje, mutta alueella liikkuu työkoneita. Huviajelua remonttialueella toivotaan vältettävän arkisin työaikaan kello 7.00-16.00.


Osuus Suvitien pyörätiestä Otanlahden uimarannan parkkipaikan ja maauimalan välillä suljettiin tällä viikolla kaukolämpötyön ja saneeraustöiden vuoksi.

Remonttihankkeessa laitetaan kuntoon monta kohdetta: maauimalaan rakennetaan kaukolämpöliittymä, ja samalla saneerataan Rauman Energia Sähköverkko Oy:n sähköverkkoa, Rauman Veden vesi- ja viemäriputkistoa sekä kaupungin katuvalaistusta.

– Nyt pyritään siihen, että samalla kerralla uusitaan kaikki, mikä tarvitsee remonttia lähivuosina. Tämä on tietysti hyvä asia, sanoo Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano.

Töiden on tarkoitus tulla valmiiksi viimeistään marraskuussa.

– Muuta liikennettä työt eivät sulje kuin osuuden pyörätiestä Suvitiellä. Työkoneiden vuoksi liikenteeseen saattaa tulla pieniä viivästyksiä, Kartano kertoo.

Maauimalan veden lämpimänä pitämiseen tarvitaan lämmitystehoa suurin piirtein saman verran kuin kerrostalon lämmittämiseen.

– Lämmitysaika ajoittuu kesälle, ja lämmityksen tarve riippuu sääoloista, Kartano lisää.

Saneeraus- ja kaukolämpötöiden yhteishankkeen kokonaiskustannuksista Kartano toteaa kaukolämmön osuuden jäävän pieneksi. Kartanon mukaan maauimalan kaukolämpöliittymän rakentamisessa ei ole kyse suuresta projektista.

Kaukolämmöllä lämpenevät Raumalla monet muutkin urheilupaikat, kuten uimahalli, Äijänsuon harjoitteluhallit ja Tuki-Areena. Lisäksi lähes kaikki Rauman suuret kaupat käyttävät kaukolämpöä, ja myös keskustan katujen sulanapitojärjestelmä hyödyntää kaukolämpöä.