Kaupunkilehti Raumalainen on ehdolla Vuoden kaupunkilehdeksi

Ehdokkaat Vuoden kaupunkilehdeksi on nyt valittu. Loppusuoralle edenneiden kymmenen kaupunkilehden joukossa on myös kaupunkilehti Raumalainen.

Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Kärkikymmenikkö aakkosjärjestyksessä ja kilpailulehdet:

Lehdet osallistuivat kilpailuun joko yhdellä tai kahdella numerolla viikoittaisen ilmestymistiheytensä mukaan.

Voittaja julkistetaan 7. marraskuuta Suurilla lehtipäivillä Hyvinkäällä. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat kaupunkilehtijutut kahdessa sarjassa.

– Kilpailun tavoitteena on tukea kaupunkilehtien kehitystyötä. Arvioinnin kohteina ovat lehden journalistinen järjestys, näkökulmat, vuorovaikutus, innovatiivisuus ja visuaalisuus. Kuluneen vuosikymmenen aikana kilpailuun osallistuvien lehtien määrä on kasvanut tasaisesti, kertoo Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen.

Sanomalehtien liiton järjestämään kaupunkilehtikilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 31 lehteä. Arvioinnista vastasivat edellisvuosien tapaan Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat yhdessä kahden alan ammattilaisen kanssa.

– Oppilaitosyhteistyö on tärkeää, sillä se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden paneutua kaupunkilehtiin. Lehdet taas puolestaan saavat heille tärkeää nuorten näkemystä lehdistä, Hannikainen kommentoi.

Voittajaveikkaus käynnissä 5. marraskuuta asti

Yleisöllä on mahdollisuus veikata voittajaa kaupunkilehtikilpailun finalistien joukosta osoitteessa www.sanomalehdet.fi/kaupunkilehtikilpailu-veikkaus.

Oikein vastanneiden kesken arvotaan 10 tuotepakettia arvoltaan noin 30 euroa. Veikkausaikaa on 5.11. asti.

Lisää aiheesta

Raumalaisen jutulle kunniamaininta kaupunkilehtikisassa