Kesäksi saman katon alle – raumalaisyrittäjien pop up tervehtii kulkijoita Vanhassa Raumassa

Heidi Ahlbom ja Iiro Koski päivystävät Pop up stopilla koko heinäkuun. Pari muuta toimijaa tekee lyhyemmän piipahduksen kaupalla. Kuva: Juha Sinisalo

– Ei kesää ilman kivijalkaa, Raum Rome Paris -yrittäjä Iiro Koski totesi, kun viikko sitten Kauppakadun Pop up stop -liike avasi ovensa.

Tänä kesänä hänen kanssaan kimppaan lähti ensimmäistä kertaa Heidi A. Designin Heidi Ahlbom.

– Tapasimme ja tutustuimme aikoinaan Raum Floskan sparrausryhmässä. Loppuvuonna sitten aloimme ideoida kesäksi yhteistä pop upia, Ahlbom kertoo.

Kaupan kesäkauden piti olla alun perin pitempi, mutta epävarma koronatilanne tiivisti kauden heinäkuun mittaiseksi.

– Uskomme, että tällaisen kevään jälkeen ihmiset kuitenkin kaipaavat uusia juttuja ja haluavat lähteä taas liikkeelle, yrittäjät sanovat yhdestä suusta.

Paitoja, kasseja, lippiksiä, vyölakkuja... Liikkeestä löytyy pääasiassa erilaisia tekstiilituotteita niin aikuisille kuin lapsillekin. Joukossa on myös asusteita ja sisustustuotteita.

– Kaupan lisäksi olemme pyrkineet tekemään tilasta kodikkaan, jossa voi myös istahtaa viettämään päivää. Esimerkiksi miesparkista löytyy hankkimani sohvat Raumanmeren koulun opettajanhuoneesta, Ahlbom paljastaa.

Kaksikko Ahlbom ja Koski päivystää pop upissa koko kesän. Sovittuna on myös kaksi vierailijaa ja lisääkin avaraan tilaan vielä mahtuisi.

Konsta Rintalan KR Wood Designin puisia koru- ja käyttöesineitä on esillä 6.–12.7. ja Sari Peltonen puolestaan esittelee maahantuomaansa Rosa Graf -ammattilaiskosmetiikkasarjaa 18.–31.7.

Pop up stop osoitteessa Kauppakatu 12. Avoinna ma–pe klo 10–17, la 10–15 ja su 11–15.

Lisää aiheesta

Raum Rome Paris -yrittäjä Iiro Koski ja viestintätoimisto Bonde yhdistivät voimansa – syntyi uusi 1442-mallisto