Kesäkukkaistutukset käyntiin Raumalla – kaupunginpuutarhuri muistelee vielä viimevuotista ilkivaltaa: "Olihan se vähän turhauttavaa"

Uusia kesäkukkia istutettiin tiistaina muun muassa Nummenpuistossa vanhan hautausmaan liepeillä. Kaiken kaikkiaan kukkia istutetaan täksi kesäksi 7045. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tiistaina saattoi bongata Wihertoimen työntekijöitä eri puolilla kaupunkia häärimässä kukkaistutusten parissa, sillä kaupungin kesäkukkien istuttaminen käynnistyi eilen.

– Tänä vuonna istutetaan 7 045 kukkaa, kun viime vuonna jäätiin hieman alle 7 000:n, kertoo kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen.

Työt aloitettiin Nummenpuistosta vanhan hautausmaan kupeessa ja Ankkuripuistosta Kanalin mutkassa.

Valmista pitäisi tulla juhannukseen mennessä.

Torstaina paikoilleen Kanalin Kaijan, Nortamonkadun ja kauppatorin valaisinpylväisiin asennetaan suuret amppelit.

– Ne ovat olleet monena vuonna todella tykättyjä. Loppukesästä ne vasta ovat parhaimmillaan, kun ne pääsevät täyteen kukkaan, Pohjalainen sanoo.

Hän naurahtaa myös, että amppelit ovat siinä mielessä kiitollisia, ettei ilkivalta yllä niihin.

– Ainakaan toistaiseksi ei ole kukaan vielä lyhtypylväisiin sitä varten kiivennyt.

Moni muistaa viime juhannukselta torin kukkaruukkujen ilkivaltatapauksen. Kasvit multineen oli revitty kadun pintaan.

– Olihan se vähän turhauttavaa nähdä ne kuvat Facebookissa, kun kukat oli juuri saatu istutettua, Pohjalainen muistelee.

Pohjalaisen mukaan kesäkukkiin käytettävä budjetti on kutakuinkin samalla tasolla kuin viime vuonnakin.

Mitään erillistä määrärahaa niille ei ole määritelty, vaan rahat otetaan yleiseen puistojen kunnossapitoon tarkoitetusta rahasta.

– Kesäkukat ovat vähän sellainen kirsikka kakun päällä. Muuta kunnossapitoa tehdään koko ajan, mutta kun turistikausi on päällä, kukat tuovat vielä vähän ekstraa kaupungin kauneuteen, Pohjalainen pohtii.