Kesän pujotalkoot aloitettiin sadesäässä

Rotaryt ja vapaaehtoiset kitkivät juhannuksen jälkeisellä viikolla tehokkaan tunnin ajan pujoja pois Äijänsuolta. Kuva: Heidi Saviaro

Sadesää latisti hieman Rauman Rotarien pujonkitkennän työnäytöstä, mutta noin kymmenkunnalle touhukkaalle tempaus oli tästä huolimatta mukava.

– Meillä oli kiva porukka rotareita ja vapaaehtoisia. Tempauksen nimen mukaisesti annoimme tunnin omaa aikaa pujon kitkennälle, Heidi Saviaro kertoo.

– Kaupungin työntekijät olivat jo aloittaneet kitkennän Äijänsuon alueella, ja he lupasivat kuljettaa pois myös meidän kokoamamme pujokasat, hän jatkaa.

Pujo-projektin ideana on kitkeä pujo juurineen omalta lähialueelta kesän ja syksyn aikana sekä uudelleen ensi kesänä. Pujot saa tehokkaammin hävitettyä vuoden päästä tapahtuvalla uusintakitkennällä.

Rauman Rotaryt haastaa yksityishenkilöitä, taloyhtiöitä, yrityksiä sekä muita yhdistyksiä antamaan tunnin omasta ajastaan yleishyödylliseen tempaukseen.

Tilastollisesti Raumalla asuu noin 2 000 pujoallergikkoa.

Pujonkitkentä jatkuu koko kesän – aina lumentuloon asti.

– Tarkoituksenamme oli avata kesä näyttävästi, mutta hyvää kitkentäaikaa on vaikka miten paljon jäljellä, Saviaro vinkkaa.

Omasta kitkennästään kannattaa ilmoittaa Rauman Rotary-klubin nettisivujen kautta.

Se auttaa tilastoimaan alueita, joilta pujoa on kitketty, ja samalla kaupungin Wihertoimi saa tiedon siitä, mistä alueilta voi käydä siivoamassa pois kitkettyjä pujokasoja.