Keskuspuiston Rojohoppe-laiva sai väriä pintaan ennen purkua ja puistoremonttia

Ilmakuvasta pystyy päättelemään, kuinka puinen esiintymislavaa on piristetty. Se on ollut osa Keskuspuiston ilmettä 1990-uvun lopulta. Kuva: Olli-Timo Airevuo

Keskuspuiston Rojohoppe-laiva sai väriä pintaan viime viikolla, kun Raumalle saapuneet tradenomiopiskelijat tarttuivat siveltimiin osana Tradenologia-tapahtumaa.

Kauttaaltaan iloisin tekstein täytetty laiva sai niin sanotusti viimeiset koristukset ylleen, sillä se tullaan purkamaan kokonaan pois tulevassa puistoremontissa.

Esiintymislava puretaan pois kahdestakin syystä, selittää Rauman kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen.

– Rojohoppe on kulunut ja tikkuuntunut. Lisäksi se sijaitsee aika lähellä nykyistä leikkipuistoa, joten se mielletään osaksi leikkipuistoa. Turvallisuusnäkökulmasta se ei ole leikkiin soveltuva eikä täytä kaikkia säädöksiä.

Suunnittelijat työstävät parhaillaan puiston muutostöiden kustannusarviota, ja näihin saadaan lopullinen siunaus tulevassa talousarviossa.

– Saattaa mennä vuoden vaihteen yli, että saamme tarkemmat askelmerkit tulevalle kolmivuotiselle puistoremontille, Pohjalainen sanoo.

Laivan maalaus oli yksi opiskelijoiden Tradenologia-tapahtuman rastikierroksen houkutuksista. Kuva: Maija Männistö

Kaupunkilaiset saivat taannoin kertoa omia toiveitaan Keskuspuiston suhteen. Kyselyyn tuli yhteensä 122 vastausta.

Lapsiperheet toivoivat Keskuspuistoa parannettavan leikki edellä. Vanhempi väki taas odottaa alueelle elementtejä, joita kaikki käyttäjät voisivat hyödyntää.

– Puisto ei ole pinta-alaltaan kovin suuri, joten aivan kaikkia toiveita ei pystytä toteuttamaan. Kolmena pääteemana tulevat olemaan tapahtuma-alue, leikkipaikka sekä oleskeluun ja rauhoittumiseen soveltuva osio, Pohjalainen kertoo.

Lisää aiheesta

Tradenomiopiskelijat valtasivat Rauman

Vain tilaajille Parikymmentä ihmistä kävi Keskuspuiston suunnitelmainfoissa – kommentteja kaivataan yhä

Vain tilaajille Rojohoppe saa kyytiä Keskuspuistosta - luullaan leikkivälineeksi vaikka onkin lava