Keskustelupuisto innostaa kansalaisia myös reporttereiksi

Nykytaiteen projektia voi nyt päästä raportoimaan kaupunkilehden palstalle.

Pelilliseen Keskustelupuisto -nykytaiteen projektiin on valittu pelaajat, jotka ryhtyvät ensi keväänä rakentamaan yhteistä puistoa Kalliokadulle.Lönnströmin taidemuseon ja nykytaiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen projektiin haetaan nyt myös innokkaita kansalaistoimittajia, jotka raportoivat pelin vaiheista kaupunkilehden sivuilla.Keskustelupuisto-jutuille on varattu oma, säännöllisesti ilmestyvä palstansa.

Varsinainen Keskustelupuistopeli alkaa huhtikuun lopussa 2019 ja päättyy elokuussa 2020. Keskustelupuiston kansalaistoimittajien tehtävä on kertoa eri näkökulmista niin pelin aikana tapahtuvista muutoksista puistossa, pelaajien ajatuksista ja yhteistyöstä kuin raumalaistenkin kokemuksista pelistä.

Juttuja ja valokuvia julkaistaan säännöllisesti Keskustelupuistopalstalla. Julkaistuista jutuista maksetaan pieni korvaus (50 euroa per kuva tai juttu).

– Keskustelupuiston tarkoitus on nimensä mukaisesti herättää keskustelua raumalaisten ja miksei muidenkin keskuudessa. Kansalaistoimittaja-hanke on yksi käytännön väylä tähän. Hommaan valitut sitoutuvat seuraamaan projektia lähietäisyydeltä koko sen keston ajan, Tellervo Kalleinen kertoo.

Kansalaistoimittajiksi mieliville Lönnströmin taidemuseo, Rauman kansalaisopisto ja Länsi-Suomi järjestävät kaikille avoimen, maksuttoman kurssin Vanhalla Kansalaisopistolla Raumalla lauantaina 23.3.Tilaisuudessa keskustellaan siitä, mitä journalismi on ja tutustutaan somejournalismiin. Lisäksi paneudutaan hyvän lehtikuvan saloihin.

Lyhytkurssille toivotaan erityisesti osallistujia, joita kiinnostaa hakea Keskustelupuiston kansalaistoimittajiksi.

– Kurssissa yhdistyy monia kansalaisopistolle tärkeitä asioita, kuten uuden oppiminen ja tekemään innostaminen. Onkin jännittävää nähdä, kuinka monta innokasta kirjoittajaa löytyy, koulutussuunnittelija Kristina Haavisto kansalaisopistolta kertoo.

Kansalaisopistolle on tärkeää osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

– Kansalaistoimittaja-kurssilla olemme asian ytimessä, kun pääsemme kuulemaan toimittajien näkökulmia tämän päivän journalismista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut