”Ketsi” hurraa altavastaajille ja yllättäjille

Lokakuinen ilma on pilvinen ja vähän tuulinenkin. Vähän väliä taivaalta tihkuu myös sadetta. Kari ”Ketsi” Ketola saapuu Äijänsuon stadionin katsomoon ja tokaisee, että nyt on aivan paras keli pelaamiseen.

– Helle on kaikkein pahinta, sanoo Ketola.

Miestä lienee uskominen, sillä viisikymppinen mies potkii edelleen Iirojen nimen alla ikämieskisoissa ja aktiiviaikoinaan hänen seurojaan olivat UTU, Pallo-Iirot, RFutis, RPallo, RP-Iirot, VPS, PPT, VaKP, EuPa ja FC Rauma.

– Ikämiespelien lisäksi mukana jalkapallossa pitää edelleen toimiminen poikani Sulon joukkueen, FC Rauman Nepit, apuvalmentajana. Se on ihan kivaa hommaa, sanoo Ketola.

Sen kummempia valmentajahaaveita ei Ketolalla ole.

– Ei tässä tarvita mitään aikataulujen laadintaa. Kiva on olla välillä kotonakin.

– Raumalla on kyllä vanhoissa pelaajissa paljonkin käyttämätöntä valmennuspotentiaalia. Tulisi hyviä tiimejä ja vastuuta voisi vähän jakaa tasaisemmin, Ketola visioi.

Katsomossa Ketsiä näkyy aina silloin tällöin.

– Pallo-Iirojen pelejä olen käynyt katsomassa säännöllisen epäsäännöllisesti ilman mitään pakkoa. Muutakin urheilua tulee seurattua, Ketola kertoo.

– Telkkarista tulee myös pelejä katsottua, mutta toivoisin tarjontaan vähän vaihtelua. Mestarien liigan peleissä voisi joskus näyttää muitakin joukkueita kuin ainaisia Barcelonaa ja ManU:a. Olen mielellään erilaisten yllättäjien ja altavastaajien puolella. Mitään erityistä suosikkijoukkuetta ei minulla ole.

Ikä ei siis miestä paina.

– Ihminen on niin vanha, kun tuntee olevansa.

Rohkeampaa

Viime lauantain peli oli siis Pallo-Iirojen kauden päätösmatsi kakkosessa sekä samalla valmentaja Pasi ”Pantse” Lehtosen jäähyväispeli. Miten Pantse on Ketsin mielestä pärjännyt?

– Tässä on ollut ihan oikeaa nousujohteisuutta. Raumalla on hyvät treeniolosuhteet ja niiden takia pitääkin olla kakkosen kärkipäässä, sanoo Kari Ketola.

– Kotona olisi voinut pelata rohkeampaakin peliä ja pistää yksi vaihde lisää. Joskus voisi lähteä peliin vähän hullun kiilto silmissä.

Lauantaina ei vielä ollut tiedossa, kuka astuu Lehtosen tilalle Pallo-Iirojen vastuuvalmentajaksi.

– Seuran halu toimia varmasti rajoittaa ehdokkaita. Haluaako koutsi nopeaa menestystä, vain onko valmis kasvattamaan pelaajia. Monelle pelaajalle Iirot on hyvä näytön- ja kasvunpaikka, analysoi Ketola.

– Nimi voi olla siis joku hatusta vedetty yllätys tai yhtä lailla kokenut kehäkettu.

KUKA?

Kari ”Ketsi” Ketola

s. 12.11.1963

Hyökkääjä

Mestaruussarjassa 13 sarjaottelua ja 5 maalia

2003 FC Raumassa Kakkosen länsilohkon maalipörssin jaettu toinen tila

Töissä Rauman K-Citymarketin varastossa

Vaimo, opettaja Jutta Ketola (o.s. Loukola), pelasi pääsarjatason lentopalloa yli 20 vuotta Vaasassa ja Eurassa.

MIKÄ PELI?

5.10.2013

Pallo-Iirot - Musan Salama (Pori), Miesten Kakkonen, länsilohko

4-0 (2-0)

Maalintekijät Juho Patola, Stanley Ukwuoma, Vasile Marchis (rp) ja Kristian Gustafsson.

Kari Ketolan kommentti:

– Tällainen peli, kun ei ollut panosta. Tyypillinen kauden viimeinen peli.