Kikka-täti heitti kävelykepin nurkkaan ja ryhtyi parkouraamaan: "olen löytänyt itsestäni taas sisäisen lapsen"

Kirsi Valovirran Hessu-koirakin on usein mukana kuvauskeikoilla. Toisinaan Kikka-tädin parkouria kuvaa myös Tiia Schrieberin 8-vuotias Erin-tytär. Kuvat: Juha Sinisalo

Vesitorninmäestä kuuluu naurunremakkaa ja iloisia kiljahduksia. Raumalainen Kirsi Valovirta, 59, tasapainoilee yhden jalan varassa vanhan vesiaiheen muurilla. Jännittävältä näyttävää suoritusta kuvaavat samanaikaisesti Tiia Schrieber ja Neili Airikka.
Kolmikolta on jälleen valmistumassa uusi video jaettavaksi sosiaaliseen mediaan. Kirsi ”Kikka” Valovirran tätiparkour-videoita on katsottu Tiktokissa ja Instagramissa jo tuhansia kertoja.

– Ensimmäisellä Tiktok-videollamme on jo yli 15 000 katselukertaa, vaikka se ladattiin sinne vasta lokakuun 20. päivä, raumalaisen tätiparkour-tiimin Tiktok-vastaava Neili kertoo.

Tiia puolestaan hoitaa Kikka-tädin Instagram-tiliä. Hän on Kirsin tuttu jo 15 vuoden takaa. Yhteistä historiaa löytyy muun muassa samasta työpaikasta.

– Meillä on usein tapana lenkkeillä yhdessä. Eräänä päivänä Tiia ehdotti, että tekisin siinä kävelylenkin lomassa jotain extraa. Päädyin sitten astelemaan Radio Ramonan ulkoportaita ylös, alas, ja Tiia kuvasi sen, Kirsi selvittää.

Hyvin onnistuu punnertaminen patsasta vasten.

Sen jälkeen kuvia ja videoita Kikka-tädin parkourharrastuksesta onkin ilmestynyt katsottavaksi kymmenittäin.

– Videoita on tehty Rauman lisäksi Porvoossa, Salossa, Raisiossa, Turussa ja jopa Tallinnassa, Neili luettelee. Muusikkonakin tunnettu nuori raumalaisnainen tutustui Tiiaan ja Kikkaan viitisen vuotta sitten.

@tatiparkouraa Tätiparkour on ihanaa ja hauskaa ♥️@NEILI #sisäinenlapsi #tätiparkouraa #liikeonlääke #sinulle #tantparkour #liikunta #hyvinvointi ♬ alkuperäinen ääni - Kikka-Täti

Nykyisin naiset ideoivat yhdessä kuvauskohteita, ja seuraavaksi olisikin tarkoitus heittää Kikka-täti parkouraamaan Rauman julkisten patsaiden luo.

– Aiomme mennä lähitulevaisuudessa myös Poriin, Uuteenkaupunkiin ja Euraan, Tiia paljastaa.

Kirsi haluaisi välittää tätiparkourin ilosanomaa eteenpäin muillekin, sillä vaikka hauskanpito onkin pääasia, Kirsi näkee harrastuksesta olevan valtavasti hyötyä etenkin, kun ikää tulee lisää.

– Käytin vielä syyskuussa kävelykeppiä, koska minulla oli rasitusmurtuma, mutta nyt pääsen jo paljon paremmin liikkeelle. Rohkeus tekemiseen on kasvanut, tasapainoni parantunut ja kehotietoisuus lisääntynyt. Haluaisinkin kannustaa muitakin lähtemään liikkeelle. Tämä ei ole mitään suorittamista, vaan jokainen tekee oman kuntonsa ja terveydentilansa mukaan, Kirsi toteaa.

Tiia Schrieber (vas.) ja Neili Airikka kuvaavat Kirsi "Kikka" Valovirran parkour-tuokiot. Kikka-tädin tavoitteena on parkourata kaikkien Rauman yleisten patsaiden luona. Maanantaina kohteena oli Aila Salon "Vaikeuksien kautta voittoon" -veistos vesitornin luona.

Kikka-tädin parkour-videoilla ja kuvilla kolmikko haluaa tuottaa kaikille hyvää mieltä ja iloa. Kuvaustuokioidenkin seuraaminen on sivustakatsojille hauskaa.

– Olen löytänyt itsestäni taas sisäisen lapsen. On ihanaa heittäytyä hauskanpitoon. Suostun melkein mihin tahansa, mitä Tiia ja Neili ehdottavat – paitsi laskuvarjo- tai benji-hyppyihin!

Kikka-täti Instagramissa:www.instagram.com/tatiparkouraa/ ja Tiktokissa: www.tiktok.com/@tatiparkouraa