Kilpailu raumalaisille pizzerioille ja ravintoloille: Kuka leipoo maukkaimman Raum-pizzan?

Sujuisihan se pizzan leipominen Nortamo-Seoran purser Janne Koivuselta (vas.) ja kapteen Mikko Vapaseltakin, ainakin joten kuten, mutta Raum-pizzakilpailu on kuitenkin tarkoitettu kaikille niille raumalaisille ravintoloille, jotka tuntevat olevansa pizzojen valmistajia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 160 vuotta Hj. Nortamon syntymästä.

Raumalaista merimieskulttuuriperinnettä sekä Rauman kieltä vaaliva Nortamo-Seor täyttää puolestaan 90 vuotta.

Korkeasta iästään huolimatta seura on hyvin vahvasti kiinni nykyajassa, mistä yhtenä osoituksena on tänään lanseerattava leikkimielinen Raum-pizzakilpailu.

– Kilpailu on tarkoitettu kaikille niille raumalaisille ravintoloille, jotka tuntevat olevansa pizzojen valmistajia, kilpailun johtaja, seuran purser Janne Koivunen selvittää.

Koivusen mukaan idea pizzakilpailun järjestämisestä syntyi pohdittaessa Nortamo-Seoran juhlavuoden ohjelmaa.

– Juhlavuosi tulee näkymään Raumalla monella tasolla, josta tämä pizzakilpailu on nyt ensimmäisenä vuorossa. Raumahan on oikea pizzerioiden luvattu kaupunki, joten tämänkaltainen kisa sopii tänne hyvin. Haluamme näin tuoda Nortamo-Seoraa tunnetuksi myös raumalaisille nuorille ja lapsiperheille, joiden keskuudessa pizza on suosittua ruokaa, Nortamo-Seoran kapteen Mikko Vapanen jatkaa.

Nortamo-Seor ei ole Raum-pizzakilpailullaan ensimmäistä kertaa tekemisissä herkkujen kanssa.

Seuran keväisin järjestämillä Kaffeholaneilla on aina tarjolla Nortamo-leivoksia, ja onpa seura tuottanut myös olutta, jota sen onkin taas tänä vuonna aikomus tuoda markkinoille.

Raum-pizzakilpailuun osallistutaan joko jo olemassa olevalla pizzalla tai kokonaan kilpailua varten suunnitellulla uudella tuotteella. Pääasia on, että pizzaa voi hyvällä syyllä nimittää Raum-pizzaksi.

– Sen ei tarvitse esimerkiksi sisältää pelkästään mereneläviä, vaan tavoitteena olisi, että pizza olisi jollakin tavalla kaupungillemme ominainen tai että siinä olisi joku Rauma-juju, kapteen Vapanen neuvoo.

Kilpailuun ilmoittaudutaan lauantaihin 29. helmikuuta mennessä lähettämällä pizzan ainesosaluettelo sähköpostilla Raumalaisen tuottajalle.

Ilmoittautuneissa ravintoloissa tulee olla tarjolla Raum-pizzoja koko äänestyksen ajan 4.3.–31.5.

– Joku voi käydä maistelemassa vaikka kymmentä Raum-pizzaa, Vapanen pyörittelee mielessään.
Itselle kaikkein mieluisinta ja maistuvinta Raum-pizzaa voi äänestää Raumalaisen netissä. Kilpailun voittaja selviää 3. kesäkuuta.

Raum-pizzan leipojalle on luvassa ”mainetta ja kunniaa”: Nortamo-Seor ja Raumalainen luovuttavat voittajalle diplomin, jota yritys voi käyttää esimerkiksi markkinoinnissaan.

Lisäksi Raumalainen tekee voittajasta lehtijutun, ja Nortamo-Seor kääntää rauman kielelle Raum-pizzan ainesosaluettelon.

– Nortamo oli hyvän ruuan ja juoman sekä erinomaisen seuran ystävä. Toivomme, että tämä kilpailu saa raumalaiset liikkeelle viettämään mukavaa yhteistä aikaa maukkaiden Raum-pizzojen parissa, Janne Koivunen summaa.
 

Raum-pizzakilpailu

  • Tarkoitettu raumalaisille pizzerioille ja pizzoja valmistaville ravintoloille.
  • Kilpailuun ilmoittaudutaan lauantaihin 29.2. mennessä lähettämällä pizzan ainesosaluettelo sähköpostilla: elina.helkela@lansi-suomi.fi.
  • Raum-pizzan äänestys alkaa Raumalaisen netissä keskiviikkona 4.3.
  • Kilpailupizzoja tulee tarjota kaikissa kilpailuun ilmoittautuneissa ravintoloissa 4.3.–31.5.
  • Äänestys päättyy sunnuntaina 31.5. kello 23.
  • Maukkaimman Raum-pizzan valmistaja, kilpailun voittaja julkistetaan Raumalaisessa keskiviikkona 3.6.
  • Palkinnoksi voittaja saa Nortamo-Seoran ja kaupunkilehti Raumalaisen luovuttaman diplomin sekä Rauman kielelle käännetyn Raum-pizzan ainesosaluettelon.
  • Voittajasta tehdään myös juttu Raumalaiseen.
  • Lisätiedot: elina.helkela@lansi-suomi.fi / p. 044 534 4550.