Kivikylän Areenan ikärajatonta Rauma Rock Young Beat -tapahtumaa tähdittävät uudet kasvot

Aleksanteri Hakaniemi on noussut käytännössä vuodessa yhdeksi Suomen kuunnelluimmista artisteista, vaikka hän on tehnyt työtä musiikin parissa jo paljon pidempään. Kuva: Ville Juurikkala

Kuten jokaisessa Suomen kaupungissa, myös Raumalla nuoret ovat jo vuosien ajan tuoneet vahvasti esiin sen epäkohdan, että alaikäisille ei järjestetä tarpeeksi tapahtumia.

No, tähän huutoon vastataan Raumalla.

Päivää ennen varsinaista Rauma Rockia, toukokuun 25. päivänä Kivikylän Areenalla järjestetään päihteetön ja ikärajaton Rauma Rock Young Beat-nuortentapahtuma.

Rauman Lukon markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf kertoi Kamu-sovellukselle aiemmin tässä kuussa, että Rauma Rock Young Beatin kaltaista tapahtumaa on suunniteltu jo useampana vuotena.

– Tänä vuonna saimme kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen ja löysimme sopivan kokonaisuuden.

– Olemme pitkään saaneet yleistä palautetta, että tällaiselle nuoremmille suunnatulle tapahtumalle olisi kysyntää kaupungissa, joten on hienoa, että pääsemme nyt toteuttamaan tämän, Eklöf hehkutti.

Nuortentapahtuman esiintyjät ovat luonnollisesti nuorten suosikkeja, ja moni toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Illan juontaa YouTube -tähti Jaakko Parkkali, jota pääsee myös tapaamaan meet and greet-osiossa. Parkkali on yksi Suomen suosituimmista tubettajista.

Illan musiikillisen annin aloittaa Aste, joka on tehnyt hiphoppia jo kymmenen vuoden ajan.

Dj-kisan jälkeen lavalle nousee 23-vuotias artistilahjakkuus Ollie. Hänen kappaleitaan on striimattu Spotifyssa jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Ollie on tunnettu myös Facebookin julkaisemista mash up-videoista.

Yhdessä hän on hän on yhdistänyt superhitti Despaciton muun muassa Neljän Ruusun, Nylon Beatin ja Asteen kappaleisiin. Parissa vuodessa räppivaikuttajiin liittynyt turkulainen Gabriel Lion on saanut Suomen Wiz Khalifa -lempinimen.

Gabriel Lion sai taannoin hämmentävääkin huomiota, kun aavistuksen tunnetumpi suomalaisräppäri Mikael Gabriel avautui somessa, että turkulaisräppärillä on liian samanlainen taiteilijanimi.

Miklu ei vain tiennyt, että Gabriel Lion on hänen syntymänimensä.

Illan päättää Kivikylän Areenalla Aleksanteri Hakaniemi, joka on singonnut itsensä raketin lailla radiokanavien sankariksi.

Muun muassa Temptation Island-televisiosarjassa esiintynyt Hakaniemi ei kuitenkaan ole tuore tuttavuus, vaikka miehellä on ikää vasta 23 vuotta. Hän aloitti katusoittajana kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla.

Myöhemmin sosiaalinen media saatteli Hakaniemen ensimmäisen kerran julkisuuteen, kun hän tutustui armeijassa huippusuositun Justimus-huumoriryhmän jäseniin.

YouTuben huumoriryhmä Justimus keikkaili myös elävän yleisön edessä, ja Hakaniemestä tuli heidän keikka-dj:nsä.

Enemmän huomiota Hakaniemi kuitenkin herätti Evelinan keikka-dj:nä, kun hän kiersi puolentoista vuoden ajan pop-prinsessan kanssa Suomea.

Tuona aikana hän sai levytyssopimuksen, ja hänen esikoislevynsä Nuorena jaksaa, ilmestyi tämän vuoden helmikuussa.

Rauma Rock Young Beat 25.5. Kivikylän Areenalla.