Klarinetisti Olli Leppäniemi astuu Crusell-viikon johtoon

Kansainvälisesti menestynyt klarinetisti Olli Leppäniemi aloittaa uutena Crusell-viikon taiteellisena johtajana. Kuva: Johannes Wilenius

Kansainvälisesti menestynyt klarinetisti Olli Leppäniemi aloittaa Uudenkaupungin Crusell-viikon taiteellisena johtajana Tuulia Ylösen väistyessä tehtävästä. 

Leppäniemen solistiura lähti nousuun hänen voitettuaan kansainvälisen Carl Nielsen -klarinettikilpailun vuonna 2009. Solistitehtävien lisäksi hän on toiminut muun muassa Tanskan radion sinfoniaorkesterin, Bergenin filharmonisen orkesterin, Sinfonia Lahden ja Turun filharmonisen orkesterin klarinetin äänenjohtajaja. Viime vuonna hänet valittiin Tapiola Sinfoniettan klarinetin äänenjohtajaksi. 

Olli Leppäniemen päätehtävänä on nyt suunnitella ensi kesän Crusell-viikon konsertit, jotka järjestetään Uudessakaupungissa 24.7.–31.7.2021.

– Minulle on suuri ilo ja kunniatehtävä olla mukana tekemässä juuri tätä itselleni hyvin rakasta festivaalia ja suunnitella Uudenkaupungin konserttiyleisölle unohtumattomia konserttielämyksiä. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen Crusell-viikko on aina ollut korkealaatuinen ja sen vetovoima on riittänyt houkuttelemaan Uuteenkaupunkiin huikeita puupuhaltajia niin maailman johtavista orkestereista kuin suurimpia solistejakin, Leppäniemi toteaa.

Olli Leppäniemellä on itsellään usean vuoden kokemus Crusell-festivaalista niin opettajan ja esiintyjän kuin kurssilaisenkin roolissa.

 Crusell-viikko jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan tämän vuoden osalta. 

– 40-vuotta täyttävälle festivaalille on tarkoitus saada juhlava meininki, ja ohjelmiston suhteen laitamme parasta pöytään. Viikon aikana kuullaan upeimpia mestariteoksia muun muassa Mozartilta, Brahmsilta sekä Schubertilta. Ensi vuoden esiintyjistä haluaisin nostaa esiin Philadelphia Orchestran sooloklarinetisti Ricardo Moralesin, joka saapuu Crusell-viikolle ensi kertaa.

Crusell-festivaalilla järjestetään ensi kesänä 26.7.–31.7. myös kansainvälinen Crusell-klarinettikilpailu, jonka tuomaristoon kuuluvat muiden muassa puheenjohtaja Yehuda Gilad, Tuulia Ylönen ja Shirley Brill.

Crusell-viikon konserttiohjelma julkaistaan ja lipunmyynti aloitetaan maaliskuussa 2021.