Koko kaupungin yhteinen kippis! – kauppatori muuntuu ainutlaatuiseksi ulkoilmaravintolaksi

Rakastunut Raumaan yhteisön puuhanaiset Pauliina Tanttu (vas.) ja Outi Lehtorinne kippistelivät torilla jo Bar Hehkun yrittäjä Joonas Laurosen kanssa ennakkoon. Kaikille kaupunkilaisille avoimet illanistujaiste pöytäpaikkoineen järjestetään tulevana lauantaina. Kuva: Maija Männistö

Rauman torin valtaa lauantai-iltana poikkeuksellinen tunnelma, kun kaupungin keskiöön katetaan pitkiä illallispöytiä ja katokset valaistaan kauniisti. Pöytien ääreen ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset.

– Samantyyppisiä tapahtumia on järjestetty muissa kaupungeissa, tosin monesti pitkinä pöytinä katujen varressa. Rauman tori on helposti lähestyttävä paikka ja sinne on turvallista kattaa illallispöydät, kun autot eivät aja aivan vierestä ohi, Sari Pettersson ja Outi Lehtorinne Rakastunut Raumaan -yhteisöstä kuvailevat.

Kauppatori muutetaan tapahtuman ajaksi anniskelualueeksi, ja Bar Hehku tuo väliaikaisen myyntipisteen torille.

Illan kunniaksi Öysti, jäätelökioski ja Jaanan pystykaffe pitävät ovensa auki iltamyöhään asti.

Paikalla on lauantaina myös Fresco-ravintoloiden lapskoussikärry, josta voit ostaa paikallista herkkua mukaan tai torilla nautittavaksi. Rakastunut Raumaan -ravintolat tarjoavat take away -annoksia, joita voi noutaa matkalla torille.

– Voit myös pakata kotoa mukaan omat eväät ja tulla nauttimaan tunnelmasta, musiikista ja hyvästä seurasta yhteisten pöytien ääreen.

Koska kauppatori on tapahtuman ajan anniskelualuetta, omia alkoholijuomia ei saa ottaa illallispöytään mukaan.

Anniskelualueesta huolimatta myös lapset ovat tervetulleita tapahtumaan.

– Osa illan tunnelmaa piilee juuri siinä, että erilaiset seurueet istuvat toistensa vieressä ja tutustuvat toisiinsa illan mittaan. Vaikka DJ luo musiikillaan taustatunnelmaa iltaan, pääroolissa ovat ihmiset itse.

Vessojen puolesta tapahtumassa on varauduttu noin 300–400 vieraaseen. Pöytäpaikkoja on rajoitetusti, mutta järjestäjät uskovat, että sopu sijaa antaa.

– Osa voi viihtyä paikalla pidempäänkin, mutta non stop -periaatteella osa ajoissa tulleista ruokailijoista vapauttaa istumapaikkoja puolestaan jo seuraaville ruokailijoille.

– On sanonta, että jos pöytään mahtuu kahdeksan ihmistä niin siihen sopii silloin kuusi satakuntalaista. Eiköhän kaikille joku paikka löydy. Tarvittaessa voimme ohjastaa ihmisiä sopivasti tiivistämään, Pettersson naurahtaa.

Paikalla on illallispöytien lisäksi myös toripenkkejä ja pystypöytiä.

– Olemme erittäin kiitollisia kaikesta avusta ja kalusteiden kuskaamisesta Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle, joka on ottanut tapahtuman kuin omakseen. Ilman heitä eivät illanistujaiset onnistuisi, Pettersson ja Lehtorinne kiittelevät.

Myöskään sään ei anneta estää tapahtumaa: tarvittaessa suojaa saadaan torikatoksista ja varjoista.

Illanistujaiset kauppatorilla lauantaina klo 18–22. Tapahtuma on maksuton, eikä pöytäpaikoille oteta ennakkovarauksia.