KOLUMNI: Kyllä lähimatkailu on mukavaa!

Neulelankoja, autoshampoota, koiravaljaita, tuttipulloja, käsisahoja, pyykkinarua, puuhalkoja....ja tietenkin elintarvikkeita.
Mitä kyläkaupasta ei löydy, sitä ei tarvitakaan.

Tällainen kaupunkilaisflikka oli silmät ymmyrkäisinä katsastaessaan Pyhämaan kyläkaupan laajaa valikoimaa.

Kauppa pursuaa tarpeellista ja vähän tarpeetontakin tavaraa, mutta päällimmäinen fiilis asiakkaalle jäi, että ”kyllä löytyy!”

Joulupäivää lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä auki oleva kyläkauppa palvelee aamupäivästä iltaan asti sekä pyhämaalaisia että suurta joukkoa alueen kesäasukkaita.

Eikä tämä suinkaan ole lähettyvillä ainoa; Kammelassa Lyökintien varrella sijaitsee Pyhämaan Valinta, jonka terassipöydästä bongasin ilokseni Raumalainen-kaupunkilehdenkin!

Jännittäviin kyläkauppoihin, suulikirppiksiin ja tilamyymälöihin voi eksyä, kun lähtee lähelle.

Mekin olemme tänä kesänä harjoittaneet lähialuematkailua lähes joka viikonloppu.
Mitään tarkkoja etukäteissuunnitelmia emme ole tehneet. Olemme lähteneet sinne päin, mihin auton nokka on näyttänyt ja piipahtaneet vastaan tulleissa kiinnostavissa paikoissa.

Viime reissullamme pyrähdimme erään pyhämaalaisen tilan pihapiiriin ”Myytävänä Siikli-perunaa” -kyltin houkuttelemina.

Äänekkäästi määkivät lampaat ja uljaasti kiekuva kukko kanatarhassa toivottivat meidät tervetulleiksi viehättävän maatalon pihaan.

Etäämmällä työn touhussa ollut emäntä näki meidät ihmettelemässä pihalla ja asteli kumisaappaissaan paikalle. Perunoiden ja tuoreiden kananmunien lisäksi saimme pienen tilaesittelyn – ja hyvän mielen!