KOLUMNI: Uusi koti on yli tuplasti vanhaa isompi ja se siinä juuri jännittääkin: isoilla kaapeilla on tapana kutsua tavaraa luokseen

Kuvituskuva: Sarah Brown / Unsplash

Muuttaminen yllättää aina. Minäkin luulin olleeni suhteellisen hyvin perillä siitä, mitä 34-neliöisen yksiöni kaapit kätkevät sisäänsä.

Todellisuudessa tämä osoittautui vain luuloksi.

En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun kaivoin kuiva-ainekaapista jo kolmannen pussillisen kokonaisia neilikoita. Ensi jouluna kinkkumme on taatusti kauttaaltaan niillä koristeltu!

Lastasin epäuskoisena muuttokuorman kyytiin myös kolmatta paketillista tomusokeria. Jotenkaan sitä ei kaupassa ollessaan enää muista kuiva-ainekaappinsa sisältöä ja usein tulee ostaneeksi varmuudeksi juuri tuolloin tarvitsemaansa ainesosaa.

Tämä johtaa taas siihen, että ne kotoa jo löytyvät pakkaukset painuvat yhä vain syvemmälle kaappien perukoille, josta niitä ei kaiva esiin kuin muutto.

Pakastin sisältöineen oli myös yhden sortin arvoitus.

Mustikoita tulee makusteltua pakastimen syövereistä päivittäin, mutta muuten se sisältöineen tuppaa olemaan kuin sijoitusstrategiani: osta ja unohda.

Hulauttelimme viikkojen ajan keittiössä hernemaissipaprikoita, pinaattisilppua ja falafelpyöryköitä sinne tänne. Pakastin alkoikin tyhjetä hyvää vauhtia.

Kaiken kruununa pakkasen perukoilta löytyi joululahjaksi saamani poron ulkofileekimpale – tiedän, millä herkuttelemme ensimmäiseksi uudessa kodissa!

Vaatekaappini oli suhteellisen hyvässä jamassa jo alkuvuonna tapahtuneen karsimisen jälkeen. Ylipäätään tykkään shoppailla enemmän ruokaa kuin vaatteita.

Tästä huolimatta kohtasin muuton yhteydessä esimerkiksi kesävaatteita, joita en tullut tänä vuonna ollenkaan käyttäneeksi. Ja nythän keli jo nytkähtikin pykälän syksyisempään suuntaan...

Häkkivarasto oli myös yksi mainitsemisen arvoinen paikka. Sieltä saivat väistyä muun muassa vähän klemputtava joulukuusen jalka, kulahtaneet toppahousut ja parit loppuunkävellyt kengät.

Jostain syystä häkkivarasto oli toiminut joidenkin tavaroiden kohdalla tavallaan roskiksen esiasteena: ”Kyllä näillä tennareilla vielä yhden Ruisrockin tallustaa.”

Yksi koomisimmista karsittavista oli ”tärkeiden papereiden” laatikko. Siis se, joka kätki sisäänsä muun muassa vuoden 2011 verotuspäätöksen, palkkakuitteja ajoilta, kun ne eivät vielä olleet sähköisessä muodossa ja pankkien printtaamia vakuutuslomakkeita.

Tervemenoa silppuriin!

Uusi koti on ihana ja yli tuplasti vanhaa isompi. Ja se siinä juuri jännittääkin.

Isoilla kaapeilla on tapana kutsua tavaraa luokseen...