Korona vaikuttaa myös Rauman Yksinäisten Joulun viettoon – tapahtuma järjestetään nyt torilla

Maija-Riina Salonen (vas.), Irene Rasila ja Terhi Perkiö toivovat lisää suklaa-, kahvi- ja hygieniatuotelahjoituksia Yksinäisten Joulun lahjapaketteihin. Kuvat: Juha Sinisalo

Jouluaattona, kun Rauma on julistanut kauppatorilla asukkailleen joulurauhan, torilla ryhdytään järjestelemään joulujuhlaa yksinäisille.

Yksnäise yhres ry järjestää Yksinäisten Joulun nyt jo kolmannen kerran, mutta koronan vuoksi tänä vuonna sitä vietetään ulkona. Tällä kertaa yhteistyökumppaniksi valikoitui myös Rauman Seudun Työnhakijat ry.

Kello 14 alkavassa juhlassa on tarjolla riisipuuroa ja rusinasoppaa sekä kahvia ja pipareita. Lisäksi on tiedossa pientä ohjelmaa.

– Tilaisuus kestää noin pari tuntia. Koska meillä ei ole kuljetuskalustoa, emme valitettavasti pysty järjestämään torille istumapaikkoja. Sen vuoksi juhlan tarjottavat pitää nauttia seisaaltaan, Yksnäise yhres -yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Perkiö kertoo.

Hän on iloinen siitä, että Rauman Seudun Työnhakijat (RST ry)on lähtemässä mukaan juhlajärjestelyihin.

– Riisipuuro ja rusinasoppa valmistuvat meidän keittiössämme, kertoo työnhakijayhdistyksen toiminnanohjaaja Irene Rasila.

Ruokatarjoilun lisäksi RST ry hankkii apukäsiä juhlan ennakkovalmisteluihin sekä itse juhlatilaisuuteen. Edellisten vuosien tapaan Yksnäise yhres on myös saamassa vapaaehtoisia, mutta heitä tarvitaan silti lisää.

– Juhlajärjestelyihin sekä tapahtuman avustajaksi voi tulla siksi ajaksi kuin itselle sopii. Juhlasta ehtii kyllä vielä hyvin omaankin joulun viettoon, sillä juhla on kestoltaan vain pari tuntia, Yksnäise yhres -yhdistyksen sihteeri Maija-Riina Salonen vinkkaa.

Yksnäise Yhres ry:n puheenjohtaja Terhi Perkiö muistuttaa, että yksikin keräykseen lahjoitettu suklaalevy tai kahvipaketti on tervetullut.

Tukea yksinäisten joulujuhlaan Yksnäise Yhres ry sai Lomakoti Mäntyrinteeltä, joka tukee tilaisuutta rahallisesti sekä torikahvila-Öystiltä, joka antaa tilojaan järjestäjien käyttöön.

Ruokalahjoituksiakin otetaan vastaan, sillä järjestäjät haluaisivat antaa juhlan osallistujille jouluruokia kotiin viemisiksi.

Parhaillaan on menossa lahjoituskeräys, jolla kerätään pientä joulumuistamista juhlaan osallistuville yksinäisille. Lahjakassiin pakataan suklaata, kahvia ja hygieniatuotteita.

– Tällä hetkellä kaikki Rauman R-kioskit ovat mukana keräyksessä. Kioskeista voi käydä ostamassa tarjoushintaista suklaata. Emme kuitenkaan odota, että lahjoittajat ostaisivat kaikkia tuotteita. Jo yksikin suklaalevy tai kahvipaketti riittää, Perkiö muistuttaa.

Eteenpäin lahjoitettaviksi tarkoitetut tuotteet voi viedä Lokki-talolle tai Tules-talolle, joka on varmimmin auki maanantaista torstaihin kello 10–14. Lokki-talolla puolestaan ollaan paikalla arkisin kello 9–15.

– Nyt on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten korona vaikuttaa juhlaamme, eli paljonko torille tulee yksinäisiä. Siksi emme voi arvioida, paljonko joululahjakasseja tarvitaan, mutta ainakin viime vuonna niitä jaettiin noin 150 kappaletta, Salonen kertoo.

– Juhlaan kaivataan myös innokkaita esiintyjiä, Perkiö lisää ja vinkkaa, että Tules-talolla pidetään tänä lauantaina 21.11. kello 15 tapaaminen, jossa käydään läpi Yksinäisten joulujuhlan järjestelyjä.

– Jos siis vapaaehtoistyö tai yhdistystoiminta yleisimminkin kiinnostaa, niin tervetuloa!

Kaikille avoin Yksinäisten Joulun palaveri Tules-talolla, Siikapolku 1, la 21.11. klo 15. Lisätietoja Yksnäise Yhres ry:n Facebook-sivulta.