Kot, kot, kot! Linnavuori sai kesäkanalan

Virpi Antola (edessä) ja hänen henkilökohtainen avustajansa Eeva Anttila tekevät tuttavuutta Linnavuoren kesäkanojen kanssa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lapin Linnavuoren palvelukeskuksen pihalle ilmestyi helatorstain tietämillä tyylikäs kanakoppi, jossa asuu neljä komeaa kanaa.

Vielä toistaiseksi nimettömät kanat on saatu lainaan Aulis Hännikkälältä, joka aikoo syksyn tullen viedä kanat takaisin kotikanalaansa.

Kesäkanojen ”emo” on Rauman vanhuspalvelujen palveluvastaava Tanja Hakulinen, joka vastaa niistä itse yksityishenkilönä.

– Varsinainen idea kesäkanoista lähti kuitenkin hoitajilta vanhusten viriketoiminnasta, Hakulinen kertoo.

Linnavuoren vs. palveluesimies Heidi Hiljasen mukaan kanoja hoitamaan on ilmoittautunut joukko vapaaehtoisia palvelukeskuksen hoitajia.

– Kanat ovat saaneet oikein hyvän vastaanoton sekä asukkailtamme että henkilökunnalta. Monelle vanhukselle kanat ovat ihan arkipäiväinen, tuttu juttu menneiltä vuosilta. Hoitajille kanoista ei ole suurta vaivaa, mutta ne tuottavat kaikille ison ilon, hän jatkaa.

Hännikkälän kanojen suuri koko yllätti palvelukeskuksen väen, minkä vuoksi kanakoppia onkin tarkoitus vielä hieman laajentaa.

– Nimikilpailukin pitää laittaa julki, sillä neidot ovat vielä nimettömiä. Kilpailu julkaistaan Linnavuoren kesäkanala-Facebook-sivulla, Hakulinen paljastaa.

Heidi Hiljanen toteaa, että vaikka kanat ovatkin vielä hieman arkoja, se ei kuitenkaan ole estänyt niitä munimasta.

– Jokainen kana munii yhden munan päivässä. Hoitajat käyvät muorien ja pappojen kanssa keräämässä munat, joita käytetään meillä leivonnassa. Mikäs onkaan ihanampaa kuin syödä oman kanalan munista valmistettua mansikkakakkua, Hiljanen myhäilee.

Linnavuoren kesäkanalan yhteyteen on tarkoitus järjestää yhdessä vapaaehtoisten kanssa erilaisia tapahtumia.

Yksi niistä on jo tänään keskiviikkona, kun Linnavuoren pihalla pidetään kesätanssit – mansikkakakkutarjoilun kera tietenkin!