Koulumuisteloita rennossa hengessä suurella porukalla

Luokaton luokkakokous tarjoaa tilaisuuden lukioaikojen koulumuisteloihin ikäluokkaan katsomatta. Kuvassa Rauman Lyseon 3A vuodelta 1996.
Luokaton luokkakokous tarjoaa tilaisuuden lukioaikojen koulumuisteloihin ikäluokkaan katsomatta. Kuvassa Rauman Lyseon 3A vuodelta 1996. Kuva: Jarin Kuvakauppa

Luokaton luokkakokous kokoaa lokakuussa Raumalle kaikkien kaupungissa toimineiden viiden oppilaitoksen, Rauman Lyseon, Rauman Yhteislyseon, Raumanmeren, Aronahteen ja Uotilanrinteen lukioiden sekä niitä edeltävin oppikoulujen entiset oppilaat ja opettajat.

Aiemmin Rauman Lyseon Senioreiden tapahtumat ovat olleet vain Lyseossa opiskelleille.

– Tapahtumalla halutaan ylläpitää Rauman kaikkien lukioiden oppilaiden ja opettajien siteitä ja juuria omaan oppilaitokseen ja sen muodostamaan yhteisöön, Sanna-Maria Rantanen Lyseon alumniyhdistyksestä kertoo.

Kyseessä on kolmas kerta, kun kokoontuminen järjestetään yli lukiorajojen.

Idea kaikkien luokkien yhteisestä kokoontumisesta sai alkunsa Lyseon aiemmista vuosijuhlista.

– Meille on tullut toiveita siitä, että kokoontumisia olisi useammin ja etteivät ne olisi aina niin juhlallisia, vaan välillä myös rennompia kekkereitä.

Kuluva vuosikin on silti juhlavuosi, sillä Rauman Lyseo täyttää 130 vuotta.

Sanna-Maria Rantasen perheestä luokattomaan luokkakokoukseen osallistuvat kaikki: veli Antti (vas.), äiti Tuire ja isä Pekka.
Sanna-Maria Rantasen perheestä luokattomaan luokkakokoukseen osallistuvat kaikki: veli Antti (vas.), äiti Tuire ja isä Pekka. Kuva: Luka Rantanen

Luokattomuutta alumniyhdistys perustelee sillä, että kokoontumisia ei voi rajata tietyille ikäryhmille, koska sen on huomioitava tapahtumissaan koko jäsenistönsä. Kun lukiot yhdistyivät, aluminiyhdistys edustaa kaikkia raumalaislukiossa opiskelleita ja opettaneita.

Vapaaehtoisvoimin toimivan yhdistyksen ei Rantasen mukaan myöskään ole mahdollista järjestää tapaamisia erikseen kaikille vuosiluokille.

– Jo yhden luokkakokouksen toteuttaminen talkoina on melkoinen ponnistus.

Kaikkien lukiolaisten yhteinen tapahtuma antaa mahdollisuuden siihen, että mahdollisimman monet pääsevät tapaamaan toisiaan.

Lokakuussa odotettavissa onkin tapaaminen, jossa on hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Sanna-Maria Rantasen perheestä esimerkiksi osallistuvat kaikki: hänen lisäkseen veli Antti ja vanhemmat Tuire ja Pekka.

Jokaisella on paikalla myös omia vanhoja kavereita oppikoulu- ja lukioajoilta.

– Hyvä ruoka, seura, yhteiset muistot ja raumalaisjuuret ovat kokoontumisen pääpointti. Toiveena olisi, että jengi lähtisi mukaan kokoontumisiin jo nuoresta. Ei tarvitse odottaa vuosikymmeniä lukion jälkeen nähdäkseen jälleen koulukavereita ja ollakseen osa porukkaa, Sanna-Maria Rantanen sanoo.

Entisten opiskelijoiden joukko on niin suuri, että kaikkia on mahdotonta tavoittaa. Sanaa voi Rantasen mukaan itse kukin vapaasti levittää ja kutsua kavereitaan mukaan.

– Olisi mukavaa, jos entiset lukiolaiset ottaisivat koppia ja lähtisivät niin halutessaan yhdistämään omia koulukavereitaan.

Alumniyhdistyksen tapahtumaa voikin Rantasen mukaan hyödyntää myös omien luokkakokousten järjestämiseen.

– Jotkut ovat näin jo tehneetkin.

Luokkakokous järjestetään Juhlahovissa perjantaina 20.10. kello 18. Tapahtumaan mahtuu vielä mukaan.

Vapaamuotoinen ohjelma sisältää vähän puheita ja esityksiä, illallisen ja lopuksi bileet raumalaislähtöisen POP-ERAN tahtiin. Bändin historia ulottuu Uotilanrinteen lukioon.

Ilmoittautua voi vielä tämän viikon ajan.

Lisätietoa Facebookissa: https://www.facebook.com/raumanlyseoalumni sekä yhdistyksen kotisivulta: www.raumanlyseonseniorit.fi