Köydet irti -venesuunnistuksen sääntöjä uusittiin

Tässä esimerkkikuvassa saaren kärki ja majakka muodostavat yhdyslinjan kilparataan, josta voidaan päätellä kuvan ottopaikka.

Rauman Moottorivenekerho järjestää lauantaina Rauman lähivesillä jo 11. kerran Köydet irti -venesuunnistustapahtuman.

Valokuvasuunnistuksesta muokatun veneilytapahtuman sääntöjä on hieman muutettu viime kerrasta.
Suunnistuskohteiden valokuvia ei julkaista enää etukäteen Raumalaisessa, vaan aikaisemmista vuosista poiketen kuvat jaetaan vasta kipparikokouksessa.

– Kuvien julkaiseminen etukäteen on herättänyt vähän närkästystä, kun porukka on kiertänyt etukäteen etsimässä kohteita pelkkien kuvien varassa, vaikka kilpareitti annetaan vasta kipparikokouksessa, Kimmo Roslöf selvittää.

Myös venesuunnistuksen lähtöpaikka on muuttunut Petäjäksen telakalta Merijakamolle.

Tapahtuma alkaa kipparikokouksella lauantaina 11.8. kello 12 Suvitien Merijakamolla. Siellä jaetaan kilpailuradan kuvat, kulkuohje sekä tehtävät ohjeistuksineen.

– Kulkuohje on piirros reitistä, jonka varrelta valokuvatut kohteet löytyvät, Roslöf kertoo.

Hän muistuttaa, että Köydet irti -tapahtuma on kaikille avoin eikä osallistumismaksua peritä. Kisaan osallistuminen ei myöskään edellytä kuulumista mihinkään veneilyseuraan.

Reitillä voi liikkua järjestäjien mukaan tavanomaisissa olosuhteissa niin avonaisilla mottoriveneillä kuin alle kahden metrin syväyksillä olevilla matkaveneilläkin (moottori- ja purjeveneet).

Kirjallisten tehtävien suorittamiseen voi osallistua jokainen perhemiehistön tai venekunnan jäsen.

– Toivomme, että liikkeelle lähdettäisiin koko perheen voimin.

Kilpailuun osallistuvan veneen on oltava katsastettu tai vastaavasti varustetussa kunnossa. Kaikille veneessä oleville pitää löytyä turvallisuusvälineet. Mukaan tarvitaan myös Selkämeren veneilykarttasarja, astelevy, harppi, kynä ja kiikarit. GPS-laitteen käyttö on sallittu.

Reitin pituus on noin 10 merimailia. Ajanottoa ei suoriteta.

Kolme parasta venekuntaa palkitaan illalla RTV:n tukikohdassa Levätyksessä, ja voittajaveneen kippari saa Rauman Navigointimestaruus -kiertopalkinnon vuodeksi.

Suomen Purjehdus ja Veneily arpoo kaikkien valtakunnalliseen tapahtumaan osallistuneiden venekuntien kesken valtakunnallisen pääpalkinnon.

Köydet irti -tapahtuma la 11.8.Kipparikokous Suvitien merijakamolla klo 12.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Kimmo Roslöf 0400 590 494 (ebba.bavaria@gmail.com). www.rtvry.fi, www.rmvk.fi ja www.spv.fi