"Kun on aika ostaa jotain, ostan" – ravintola Savila avautui uuden isännän johdolla

Paikan uusi omistaja Teemu Knuutila kertoo keskittyvänsä nyt ravintolatoimintaan. Majatalo- ja saunahaaveet pidetään toki mielessä, mutta vielä ei ole niiden toteuttamisen aika.

Ravintola Savilan ostaneen West Coast Seaservicen omistaja Teemu Knuutila sekä yhtiön matkailu- ja ravintolatoimenjohtaja Stella Nordlund haluavat vaihtaa hieman vaikeaksi koetun Nurkk Trahtöörin nimen yksinkertaisemmaksi. Pienempi ravintolatila palvelee asiakkaita iltaisin lounasravintola Savilan sulkeuduttua.

Raumalaisen Teemu Knuutilan omistama West Coast Seaservice Oy kipparoi nyt Savilanpuistossa sijaitsevaa ravintola Savilaa.

Knuutila kertoo halunneensa jo pidemmän aikaa perustaa ravintolan Vanhaan Raumaan, ja kun Savilan kiinteistö sitten tuli myyntiin, mies ei kauaa epäröinyt.

– Onhan tää sijainti ihan huippu! Parkkipaikka ja kaunis puisto vieressä, torille kivenheitto. Lisäksi rakennus on suuri, joten täällä voi järjestää isojakin yritys- ja yksityistilaisuuksia. Pelkästään alakerrassa on 300 neliötä kokoustilaa, ja anniskelupaikkoja meillä on kaikkiaan yli 300, ravintoloitsija hehkuttaa.

Pari viikkoa sitten uuden omistajan johdossa avautunut ravintola sai yhtiön matkailu- ja ravintolatoimenjohtaja Stella Nordlundin mukaan ”hyvän startin”.

– Niin entiset kuin uudetkin asiakkaat ottivat meidät hyvin vastaan, ja keväällekin on jo varattu luokkakokouksia sekä hää- ja rippijuhlia.

Nordlundin mukaan heillä ei ole ollut tarvetta muuttaa ravintolan konseptia, mutta ruoka- ja juomalistat on päivitetty.

Savilan ravintolakeittiössä ruokaa valmistavat vanhat tutut kokit, ja salin puolellakin henkilökunta on pysynyt pääpiirteissään samana kuin ravintolan entisen omistajan aikaan.

– Hiukan meille tulee uutta verta, ja välillä kierrätämme henkilökuntaa Gastrobar Krouvin kanssa, Nordlund kertoo viitaten yhtiön toiseen ravintolaan Rauman keskustassa.

Kello 16:een lounasta tarjoavan Savilan yhteydessä toimii iltaravintola Nurkk Trahtöör, mutta sen nimi on koettu sen verran vaikeaselkoiseksi, että nykyään erillisestä ravintolatilasta käytetään työnimeä Savilan Nurkka tai Savilan Kulma.

– Mitään ei ole kuitenkaan lyöty vielä lukkoon, joten kuka tahansa voi ehdottaa seurusteluravintolallemme uutta nimeä, Knuutila vinkkaa.

Vanhankirkonkatu 1:ssä sijaitseva Wähä-Saukko-niminen talo rakennettiin alkujaan kurssikeskukseksi, ja se valmistui vuonna 1989. Rakennus ei ole suojeltu.

Tallbo-ravintolat osti Wähä-Saukon vuonna 2017 ja muutti sen ravintolakäyttöön.

Knuutilalla on pitkän tähtäimen suunnitelmissa muuttaa osa rakennuksesta majoitustilaksi, mutta se ei tule tapahtumaan vielä pitkiin aikoihin.

– Me otamme nyt paikan niin sanotusti ”haltuun” ja keskitymme ravintolatoimintaan. Muun aika on sitten myöhemmin, mutta lupaprosessin voimme toki laittaa vireille jo nyt. Onhan tässä kiinteistössä potentiaalia. Alakertaan voisi rakentaa vaikka saunaosaston, sellaiselle olisi varmasti kysyntää, Knuutila pohtii.

– Tämän talon monia mahdollisuuksia ei ole vielä täysillä hyödynnetty, joten suunnittelemista ja kehitystyötä riittää, Nordlund jatkaa.

Teemu Knuutilan West Coast Seaservice -yhtiö omistaa Savilan lisäksi muiden muassa Gastrobar Krouvin, Vohvelikartanon Petäjäksessä, Ruukin Sydämen Euran Kauttualla sekä kolme saaristolaivaa ja neljä vesibussia. Lisäksi yhtiö pyörittää Rauman matkailusaarten majoitus- ja ravintolatoimintaa, Rauman saaristokuljetusta, ulkoilusaari Vepsää Turussa sekä terassiravintola Kukkoa Laitilassa.

Miten Teemu Knuutilalla riittää rahkeita ja rahaa tähän kaikkeen?

– Olen aina ollut nuuka mies. Silloin, kun on ollut hyviä vuosia, olen pannut rahaa säästöön – ja sitten kun on aika ostaa jotain, ostan. Mulla on katseet käännetty taas yhteen uuteen paikkaan, mutta aika näyttää, kuinka ukon käy!

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut