Kuunari Kathrina palvelee kesän ajan ravintolalaivana

Kathrina toimii tänä kesänä ravintolalaivana. Puosun Kellaria ylläpitää ”kaksi kovaa koota”, Kristiina ”Krisse” Ihander ja Kai ”Kaide” Ounamo. Kuva: Esa Urhonen​
Kathrina toimii tänä kesänä ravintolalaivana. Puosun Kellaria ylläpitää ”kaksi kovaa koota”, Kristiina ”Krisse” Ihander ja Kai ”Kaide” Ounamo. Kuva: Esa Urhonen​

Tiistain tuulinen sää esti Kathrinan siirtymisen Poroholmaan suunnitelmien mukaisesti. Mikäli tuulet ovat suotuisat, Kathrina pääsee kesälaituriinsa keskiviikon aikana.

Kathrina ei risteile tänä kesänä Rauman saaristossa, vaan kuunari toimii ravintolalaivana Poroholman laiturissa.

Pihviravintola Puosun Kellari avataan tämän viikon perjantaina.

Kathrinan keittiössä häärää merellä suurimman osan urastaan viettänyt kokki Kai ”Kaide” Ounamo.

Meri vei kirjaimellisesti miehen sydämen, sillä meriltä löytyi vaimokin. Kristiina ”Krisse” Ihander palvelee asiakkaita ravintolan salissa.

Ravintolan ruokalista on Ounamon käsialaa.

– Kathrinan keittiö on pieni, mutta tehokas. Vaativat tilat rajoittavat mahdollisuuksia, mutta ruoka on herkullista.

Kathrina avaa ovensa joka päivä kello 17.00. Alkuillat pyhitetään ruokailijoille asiakaspaikkojen rajallisuuden vuoksi.

Keittiö suljetaan kello 22.00, jonka jälkeen ilta jatkuu trubaduuri Tommy Erikssonin säestämänä.

Kathrina on Raumalla heinäkuun loppuun, jonka jälkeen se palaa risteilemään Helsingin saaristoon.

Tuleva talvi on Kathrinalle poikkeuksellinen, sillä laiturin sijaan se talvehtii telakalla restauroitavana.

Pohjan kunnostuksen lisäksi myös keittiötilat uusitaan, joten ensi kesänä Raumalla nähdään entistä ehompi Kathrina.