Kuuskajaskarissa välkkyvät nyt laserit

Vihollinen on tähtäimessä. Pum! Kuva: Maija Männistö Teemu Knuutila asettaa päähäni pannan, joka tunnistaa pelaajaan kohdistuvat laukaukset. Kuva: Maija Männistö Mika Leppänen ja sotamestari Jere Yrjälä valmistautuvat taistoon. Kuva: Maija Männistö Ensiapulaatikon löytäjä saa lisää elämiä ja panoksia. Kuva: Maija Männistö Vihollinen voi vaania missä tahansa. Kuva: Maija Männistö Kun peli on käynnissä, armoa ei tunneta. Kuva: Maija Männistö Sala-ampuja saattaa vaania joka esteen takana. Kuva: Maija Männistö Välkehtivät valot ja savukoneet luovat sotatantereelle juuri oikeanlaista tunnelmaa. Kuva: Maija Männistö Eteneminen on turvallista vasta kun reitti on selvä ja selusta turvattu. Kuva: Maija Männistö Asevalikoimaan kuuluu erilaisia pistooleja ja kiväärejä. Käytössä on myös pommeja, miinoja ja pankkivantipantoja. Kuva: Maija Männistö Kyllä on kiväärillä kokoa! Kuva: Maija Männistö Sokkeloisilla käytävillä vallitsee jännittävä tunnelma. Kuva: Maija Männistö Sairaalassa makaa haavoittunut mies. Pommi on räjähtämäisillään. Mitä tehdä!? Kuva: Maija Männistö Lasersotaa pelataan musiikin soidessa ja valojen välkkyessä. Kuva: Maija Männistö

Kuuskajaskarin linnakesaaren maanalaisissa bunkkereissa vallitsee aavemainen tunnelma.

Adrenaliini virtaa suonissani, kun kompastelen sokkeloisilla käytävillä yrittäen säilyttää suuntavaistoni. Konepistooliani pidellen hiivin sankan savuverhon läpi ja vilkuilen samalla ympärilleni.

Ketään ei näy, joten etenen nopeasti rengastornin taakse. Reitti vaikuttaisi olevan selvä.

Sairaalan paareilla makaa haavoittunut mies. Hikikarpalot valuvat otsallani, ja tunnen vihollisen katseen niskassani. Voi ei, ne löysivät minut!

Yritän ampua vihollista kohti, mutta lasersäde on jo lävistänyt minut. En ollutkaan tarpeeksi nopea.

Pari viikkoa sitten avattu lasersota-areena herätti Kuuskajaskarin maanalaiset bunkkerit henkiin pitkän tauon jälkeen.

Vanhan kasarmirakennuksen alakerta on ollut tyhjillään siitä asti, kun viimeiset varusmiehet jättivät saaren taakseen 1990-luvun loppupuolella.

Kuuskajaskarin sotatanner on ainutlaatuinen, sillä se on ainoa aitoon sotilaslinnakkeeseen rakennettu lasersota-areena koko Suomessa.

Bunkkerissa sijaitsevan sotatantereen arvioitu pinta-ala on noin 2 000 neliömetriä, ja taistelijoiden käytössä on ainakin 25 huonetta. Varauloskäyntejä on neljä.

Rakenteilla on myös ulkoilmarata, jossa hyödynnetään saarella sijaitsevia juoksuhautoja, ampumarataa sekä edelleenkin toimintakunnossa olevaa tykkiasemaa.

Ulkona tietokoneohjattujen laseraseiden kantama on jopa 300 metriä, mutta sisäradalla aseiden kokonaistehosta on käytössä neljäsosa lyhyiden etäisyyksien vuoksi.

Lasersota muistuttaa värikuulasotaa, mutta laseraseiden osumat eivät satu tai tahri vaatteita. Kuuskajaskarissa peliin voi osallistua samanaikaisesti 6–28 pelaajaa, jotka jaetaan 2–4 joukkueeseen.

Sisätiloissa pelatessa ikäraja on 16 vuotta, ulkoradalla 12.

Muutamat yritys- ja polttariporukat ovat käyneet jo testaamassa Kuuskajaskarin uuden laserareenan. Teemu Knuutila kertoo, että pelaajista jokainen on ollut ensikertalainen ja taistelun jälkeen täysin haltioissaan.

Taistelutovereinani ovat Knuutilan lisäksi Kuuskajaskarin henkilökuntaan kuuluvat Mika Leppänen ja sotilasmestariksi nimitetty Jere Yrjälä.

Ensin päähäni asetetaan panta, joka tunnistaa minuun kohdistuvat laukaukset. Aserepertuaarin joukosta käteeni valikoituu Uzi-konepistooli. Käytössä on pistooleja, järeitä kiväärejä, pommeja, miinoja ja panttivankipantoja.

Kun musiikki alkaa soida, on sota julistettu alkaneeksi. Minulla on kahdeksan elämää, joita varjelen viimeiseen hengenvetoon asti.

Savukoneet, tekolunta syöksevä tykki, hämärissä huoneissa välkehtivät valot ja bunkkerin sokkeloiset käytävät sairaaloineen, asevarastoineen ja esteineen luovat juuri oikeanlaista tunnelmaa taistelun tiimellykseen.

Liekö syynä vilkkaana virtaava adrenaliini ja käsivarsia tutisuttava jännitys, jo puolen tunnin sotiminen sai otsani valumaan hiestä.

Lasersota-areenan laitteisto on siirrettävissä, ja Knuutila kertookin etsivänsä sotatantereeksi soveltuvaa tilaa, jonne areenan voisi siirtää kesäkauden päätyttyä.

– Tyhjillään oleva iso teollisuushalli olisi ideaalinen paikka talvisota-areenaksi, hän pohtii.

Kesäareenakin kaipaa vielä pientä hienosäätöä.

– Vielä kun jostakin löytyisi vanhoja mallinukkeja lisärekvisiitaksi tunnelmaa täydentämään.

Laser Tag lasersota-areena Kuuskajaskarissa

  • Lasersotaa voi pelata Kuuskajaskarissa 9. elokuuta asti.
  • Sota-areena on avoinna tiistaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10.00–20.00.
  • Pelaajien määrä 6–28 henkilöä.
  • Pelin hinta on 27 euroa / henkilö, peliin varattava aika on noin kaksi tuntia, sisältäen perehdytyksen ja harjoituspelin.
  • Kuljetukset Kuuskajaskariin on varattava erikseen.

Lisää aiheesta

Lasersotaa! Kuuskajaskarin vanha kasarmi heräsi henkiin