Kuvapari: näin Karin kampus muuttaa katukuvaa

Raumalle rakennettavan Karin kampuksen ensimmäiset luonnokset valmistuivat viime viikon lopulla. Havainnekuvasta käy ilmi, miten rakennuksen pintoja koristaa runsas puunkäyttö ja rapatut pinnat.

Tarkoituksena on myös säästää miljööseen jo nykyisellään kuuluvat luonnonkivet. Kalliosaarekkeen toivotaan viestivän Rauman merellisyydestä.

– Olemme halunneet ammentaa Rauman erityisarvoista, joita täällä on paljon. Tarkoitus on tuoda viihtyisän kaupungin ajatusta ja Raumalle ominaista inhimillistä mittakaavaa. Eli vaikka talo on iso, ei se missään nimessä tarkoita sitä, että ihmisen täytyisi tuntea itsensä pieneksi, Verstas Arkkitehtien pääsuunnittelija ja arkkitehti Jussi Palva kuvaili Länsi-Suomen haastattelussa.

Kysyimme Länsi-Suomen verkkosivuilla kaupunkilaisten ensivaikutelmia luonnoskuvan tultua julki.

Suurin osa vaikutti varauksettoman mieltyneiltä luonnoskuvaan. Kun ääniä oli kasassa reilut 300, kaikkiaan 74 prosenttia vastaajista kehui luonnosteltua julkisivua hienoksi.

15 prosenttia vastaajista kaipasi luonnokseen vielä pientä hiontaa ja ainoastaan kymmenen prosenttia vastaajista tyrmäsi luonnoksen täysin.

Karin kentälle on tarkoitus rakentaa uudenlainen liikunnan, vapaa-ajan ja koulutuksen keskus. Saman katon alle sijoittuvat uimahalli, liikuntahalli, musiikkiopisto, kansalaisopisto, kuvataidekoulu ja Hj. Nortamon peruskoulu.

Entinen lyseorakennus puretaan elokuusta alkaen pois. Kampusta aletaan rakentaa vuoden 2020 syyspuolella.

Lisää Karin kampuksesta www.ls24.fi/aiheet/karin-kampus

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Karin kampus saa maksaa 60–65 miljoonaa euroa

Vain tilaajille Pitsin ajatusta ja muutenkin Rauman näköistä suunnitteilla Karin kentälle

Karin kampuksen ensimmäiset luonnokset valmistuivat

Karin kampus häätää haikeuden mielistä