Kuvilla ja videolla parhaat puolet esiin merellisestä Raumasta

Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen seurasi kuvausryhmän työskentelyä tiistaina Kanalin varressa. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunki on tällä viikolla valokuvannut ja videokuvannut merellistä Raumaa Tall Ships’ Races -purjelaivatapahtuman hakemusta varten.

Rauma pyrkii tapahtuman kohdekaupungiksi vuonna 2024. Maanantaina kuvattiin Ihana-laivalla purjehtimista. Kaljaasia purjehdittiin yhteistyössä Myrskypoikien ja Rauman partiotyttöjen kanssa.

Tiistaina oli vuorossa kuvauksia muiden muassa Rauman Kanalin seutuvilla. Sitä ennen kuvattiin merimuseon kokoelmia. Kuvauksiin sisällytetään myös merenkulun koulutusta, sataman, Kiikartornin ja Syväraumanlahden alueita sekä Vanhaa Raumaa.

Tall Ships’ Races on merkittävä kansainvälinen tapahtuma, jonka toivotaan houkuttelevan Raumalle jopa yli 200 000 kävijää. Lisäksi on arvioitu, että sen taloudellinen vaikuttavuus Raumalle olisi vähintään 15–20 miljoonaa euroa.

Tapahtuman kustannusarvio on noin 1,4 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus on noin 700 000 euroa, joka jakaantuu usealle eri vuodelle. Loput kulut on tarkoitus kattaa yhteistyösopimuksilla ja sponsoroinneilla.

Yleisölle on tapahtuman aikana tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa sekä muun muassa maksuttomia tutustumisia laivoihin.

– Haluamme esittää hakemuksessa nyt Raumasta parhaat palat sekä sen, että Rauman kaupunki osaa järjestää tällaisia isoja tapahtumia. Hakemus lähetetään tapahtuman järjestäjälle eli englantilaiselle Sail Training International -järjestölle. Hakemuksemme koostuu kuvista ja videoista, ja mikäli Rauma valitaan, kuvat ja videot käytettäisiin tapahtuman mainoksissa, Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen selvittää.

Hakemus pitää lähettää järjestäjille tammikuun 2021 loppuun mennessä, ja kohdekaupungit julkaistaan saman vuoden toukokuussa.

The Tall Ships’ Races -kilpailu järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa.

Tapahtuman järjestäjän, Sail Training International -järjestön tavoitteena on mahdollistaa purjehduskokemukset ja -kilpailut nuorille kansalaisuudesta, kulttuurista, uskonnosta, sosiaalisesta taustasta tai sukupuolesta riippumatta.

Suomen edustajana järjestössä toimii Suomen Purjelaivasäätiö.