Matkaansa noin vuoden päivät suunnitellut pariskunta ei pelästynyt koronavirusepidemiaa: "Lähteminen hiukan mietityttää"

Riia Ruusunen pakkasi viime viikolla rinkkaansa Thaimaa–Malesia–Singapore-reppureissua varten. Mukaan otettiin myös kasvosuojat. Kuvat: Elina Helkelä

Riia ja Tommi Ruusunen ovat tämän jutun julkaisuaikana toivottavasti jo Thaimaan Phuketissa, joka on raumalaispariskunnan reppureissun ensimmäinen etappi.

Kuukauden kestävälle Kaakkois-Aasian-kiertomatkalleen he lähtivät maanantaina.

Matkaansa noin vuoden päivät suunnitellut pariskunta ei pelästynyt koronavirusepidemiaa, vaikka Riia viime viikolla totesikin, että ”lähteminen hiukan mietityttää”.

– Jos silloin vuosi sitten olisimme tienneet tällaisesta viruksesta, olisimme varmasti odottaneet, mihin suuntaan epidemia kehittyy. Emme me koronavirusta nyt varsinaisesti pelkää, mutta olemme silti pakanneet mukaamme kasvomaskit ja valtavasti käsidesiä, hän kertoo.

Riia uskoo, että terveellä maalaisjärjellä, huolellisella henkilökohtaisella hygienialla sekä seuraamalla viranomaisten tiedotteita kohdemaissa kyllä pärjää.

– Voihan sitä Suomessakin sairastua vaikka influenssaan. Mikäli tilanne kuitenkin äityisi oikein pahaksi, voimme aina vaihtaa lentoja ja mennä muualle.

Ruususen nelihenkiselle perheelle matkustaminen on suuri intohimo.

Ruususen nelihenkinen perhe on matkustanut ahkerasti Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Kodin seinälle onkin kiinnitetty maailman kartta, jossa on kymmenittäin nuppineuloja osoittamassa, missä kaikissa maissa he ovat matkailleet.

Iso osa nuppineuloista on keskittynyt Kaakkois-Aasian puolelle, erityisesti Thaimaahan.

– Kummasti tuo läntinen puoli maapallolta on jäänyt tyhjäksi, Riia nauraa.

Tällä kertaa kahdestaan matkailevan pariskunnan reppureissun kohteet ovat Thaimaassa Phuket, Phi Phi -saaret, Ao Nang, Koh Lanta ja Koh Lipe, josta he siirtyvät nopeakulkuisella veneellä Malesian Langkawiin. Sieltä he lentävät Singaporeen, jossa he viettävät kolme päivää ennen kotiin lähtöä.

– Olemme reissanneet Thaimassa rinkat selässä myös koko perheen voimin. Kolme vuotta sitten kiersimme muiden muassa Bangkokissa, Pattayalla, Koh Larnissa ja Cha Amissa. Seikkaileminen on meidän juttumme. Haluamme kokea enemmän kuin mitä tavallisella pakettimatkalla on mahdollista. Perinteisille turistimatkoille osallistuimme silloin, kun lapset olivat pieniä, Riia selvittää.

Riia Ruusunen nauraa, että keski-ikäisen reppureissaajan rinkasta löytyy muun tarpeellisen lisäksi ainakin suoristusrauta ja hajuvesipullo.

Omatoimimatkoissa parasta Riian mukaan on suunnitteluvaihe. Hän kuuluu moniin Facebookin Thaimaa-ryhmiin, joista saa hyviä vinkkejä itsenäiseen reissaamiseen.

Nyt Riia ja Tommi aikovat lomallaan esimerkiksi kiertää kohdesaaria, ajaa köysiradalla, vuokrata skootterit ja tutustua kaltoin kohdeltujen eläinten hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan.

– Koska Thaimassa on parhaillaan menossa kuumin turistiaika, olen halunnut buukata meille hotellit jo valmiiksi. Käytän sellaisia nettivarauspalveluja, joissa huoneen peruminen on mahdollista, sillä koskaan ei tiedä, mitä matkan varrella voi sattua.

Muille reppureissaamista suunnitteleville ”keski-ikäisille” Riia Ruusunen antaa muutaman hyvän vinkin:

– Suunnittele ja tutustu ennakkoon siihen maahan, mihin olet menossa. Kunnioita sen kulttuuria ja tapoja, maassa maan tavalla. Varaudu yllätyksiin, sillä niitä on taatusti odotettavissa. Tarkista rokotussuojasi ja ennen kaikkea – hoida vakuutukset kuntoon!

Lisää aiheesta

Uusi laaja tutkimus koronaviruksesta: 80 prosenttia tartunnoista on lieviä – riskiryhmässä ovat erityisesti yli 80-vuotiaat

Kiinalaisten komponenttien pula on elinkeinoministeri Lintilän ykköshuoli koronaviruksen vaikutuksista Suomeen

Australia evakuoi yli 200 kansalaistaan risteilyalukselta – Japanissa perutaan tapahtumia koronaviruksen takia

Vain tilaajille Kiinan koronavirusepidemia näkyy Suomessa matkailussa, ilmailussa ja teollisuudessa – yrityksillä ongelmia alihankintaverkostoissa ja logistiikassa