Lapinpata on nyt Vuoden K-Market

K-Market Lapinpadan kauppiaspariskunta Saku ja Tii-Mari Vätti lupaavat järjestää "lappilaiset kyläjuhlat" K-Ruoka Awards -voittonsa kunniaksi. Kuva: Elina Helkelä

Rauman Lapissa on nyt syytä juhlaan. Paikallinen K-Market Lapinpata voitti Vuoden K-Marketin tittelin komealla 49,84 prosentin ääniosuudella K-Ruoka Awardseissa.

Kategoriassa annettiin yhteensä lähes 50 000 ääntä. Lappilaismarket kisasi finaalissa K-Market Taavetin ja Woikantorin kanssa.

– On mahtavaa, että niin moni lappilainen, mutta myös ulkopaikkakuntalainen, on äänestänyt meitä. Tämä on ehdottomasti koko kylän juttu. Uskon, että monessa lappilaisessa kodissa on aamulla ensin otettu kuppi kahvia ja sitten siirrytty koneelle meitä äänestämään, Lapinpadan kauppias Saku Vätti hehkuttaa.

Saku ja Tii-Mari Vätti aikovatkin kiittää äänestäjiään järjestämällä lähiaikoina ”lappilaiset kyläjuhlat”, joissa on tarjolla suolaista ja makeaa.

– Juuri soittelin Kivikylän kotipalvaamoon ja selvittelin heidän kanssaan vähän näitä juhla-asioita, Saku vinkkaa.

K-Ruoka Awards eteni siten, että yleisöllä oli mahdollisuus kesäkuun loppuun asti ehdottaa suosikkejaan seitsemässä kategoriassa. Jokaiseen valittiin lopulta kolme finalistia, joita sai äänestää 25.10. asti.

Voittajat julkistettiin pyhäinpäivänä Helsingin Messukeskuksessa, jossa pidettiin K-ryhmän ammattitapahtuma.
Finaalia seurasi paikan päällä suurilukuinen yleisö.

– Meille oli oikeastaan suurin yllätys se, että jo heti äänestyksen alettua saimme hyvän kaulan muihin nähden. Viikkoa ennen julkistusta meillä oli jo 8 000 äänen etumatka. Silti siellä finaalitapahtumassa meitä jännitti, sillä koskaan ei voi tietää, miten äänet lopulta asettuvat.

Ykköseksi valittu K-Market Lapinpata saa vuodeksi valtakunnallista näkyvyyttä K-ruokamedioissa.

– Se on tällaiselle pikkukaupalle iso juttu. Yritämmehän taistella isojen toimijoiden puristuksessa ja turvata kyläkaupan säilymisen Lapissa, Saku Vätti toteaa.