Leikillä liikettä ja varjon alle Eurajoella

Tässä päiväkoti Metsätähden lapsia pääsi leikkivarjon alle. Kuvat: Riina Kaski

Keskiviikkoaamuna Eurajoen liikuntakeskuksen urheilukenttä täyttyi innostuneista lapsista, jotka osallistuivat unelmien liikuntapäivään. Erilaisia toimintapisteitä oli 11.

Eniten hiki taisi tulla kohta 6-vuotiaalle Werneri Viljaselle, joka oli peliareenalla ryhmänsä maalivahti. Muut yrittivät saada pallonsa Wernerin selän taakse samaan aikaan.

Werneri on perhepäivähoitaja Arja Valosen ryhmässä, jonka lisäksi samassa porukassa kiersivät perhepäivähoitajat Anu Marjatsalo ja Mirjam Karlsson lapsineen.

Keskustan alueelta lapsia hoitajineen saapui kävellen, mutta kauempaa osallistujia kuljetettiin linja-autoilla ja tilatakseilla.

Elli Tuominen näytti, kuinka motoriikkarata mennään. Kuvassa perhepäivähoidossa olevia lapsia, joita hoitavat Sanja Viskari, Eveliina Tapala ja Tarja Mäntysaari.

Elli Tuomisto veti motoriikkarataa ja tutkaan juoksua. Hän näytti jokaiselle ryhmälle vuorollaan, kuinka eri radan osat kuuluu mennä ennen loppuspurttia kohti tutkaa. Lisäksi oli esimerkiksi säkkihyppelyä, pyörätuolitehtäviä ja toimintanoppa. Jokaisessa pisteessä oli aikaa kuusi minuuttia.

Päivissä oli mukana LiikU ry:n Sporttivaunu.

Vastaava päivä järjestettiin tiistaina Luvian urheilukentällä. Luvialla liikkui noin 140 lasta, Eurajoella suunnilleen 230 lasta perhepäivähoidosta, päiväkodeista, avoimesta varhaiskasvatustoiminnasta sekä leikkitoiminnasta.

Eurajoen varhaiskasvatus on ollut mukana Opetushallituksen kehittämishankkeessa, jossa tavoitteena oli vahvistaa lasten osallisuutta varhaiskasvatuksessa.

– Liikunta antaa lapsille hienon mahdollisuuden ideoida, soveltaa ja käyttää luovuuttaan. He ovat näin vahvasti itse osallisena toiminnassa, huomauttaa varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Elina Heinonen.

Koko varhaiskasvatusväen osallistuminen unelmien liikuntapäivään on osa kehittämishankkeen jatkoa.

Valtakunnallinen unelmien liikuntapäivä on järjestetty ensimmäisen kerran 10.5.2016. Tänä vuonna Eurajoen varhaiskasvatus myöhäisti päivää, koska se osui helatorstaihin.

Alla olevissa kuvissa pyörätuoleille vauhtia antavat Heidi Kyllönen ja Leena Jaakkola päiväkoti Metsätähdestä, kyydissä istuvat Aleksi Puosi ja Jenni Järvinen. Narua pitelee perhepäivähoitaja Tanja Lähteenmäki sekä hyppimässä lisäksi Taru Aarnion ja Katja Riihosen hoitamia lapsia.