Leikitäänkö kotia?

Otan päiväkodin lapset Fanni (vas.), Nestor, Jesse, Elli ja Niilo leikkivät kotiaskarleikkejä innolla tiistaina. Pöytään oli katettu kaikkein parasta ja kahvikutsu oli välitetty jokaiselle. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Otan päiväkodin vähälle käytölle jäänyt iso käytävä on muuttunut kotileikkien näyttämöksi.
Ensi kuussa siitä tulee ritareiden ja prinsessojen satumaa ja myöhemmin keväällä käytävä muuntautuu eri ammattien esittelykentäksi.

Kyse on Otan päiväkodin ”leikkitreffeiksi” nimeämästä kokonaisuudesta, joka liittyy kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan. Siinä on korostettu leikkimistä ja lasten osallistuvuutta.

-Päiväkotimme eri ryhmissä olevat eri-ikäiset lapset voivat treffata eli tavata toisiaan leikkien äärellä, päiväkodin johtaja Sari Kaarle selventää.

Leikkitreffi-toiminta aloitettiin viime viikon perjantaina. Kaarlen mukaan teemaleikkiminen on kiinnostanut kaikenikäisiä.

-Kun aamulla tulin kahdeksaan työhön, täällä oli jo täydet leikit käynnissä. Yhdessä leikkimässä oli alle kolmivuotiaita eskari-ikäisiin saakka.

Kotiaskar-maailmassa on mahdollista muun muassa käydä Otan Valinta -kaupassa, tiskata, pestä pyykkiä ja kokata.
Kotileikit ovat osoittautuneet lapsille niin mieluisaksi vaihtoehdoksi, että halukkaita leikkijöitä on välillä ollut enemmän kuin tilaan on ollut mahdollista ottaa.

-Meillä on noin sata lasta täällä, joten ihan kaikki eivät mahdu kerralla, Kaarle naurahtaa.

Leikkitreffi-teemat vaihtuvat kuukausittain ja vaihtuviksi teemoiksi on ollut esillä monta hyvää ja toteutuskelpoista ideaa.
Tarpeen vaatiessa paikalla oleva aikuinen ohjaa ja auttaa leikkiä eteenpäin.