Leilan oma Vain elämää -päivä – aurinkoa ja vauhdin hurmaa

Leilan ajelutukseen osallitui 23 Porin Konepyöräklubin jäsentä moottoripyörineen.

Porilainen Esa Elo on monelle raumalaiselle tuttu mies. Hän käy tekemässä asunto-osakeyhtiöissä erilaisia huoltotarkastuksia. Samalla hän tapaa paljon ihmisiä ja kuulee erilaisista ihmiskohtaloista.

Viime toukokuussa Esa halusi ilahduttaa iäkästä raumalaismiestä järjestämällä tälle museoautoajelun. Tänä vuonna vuorossa oli raumalainen Leila Sillankorva, joka on unelmoinut moottoripyöräajelusta jo 10-vuotiaasta lapsesta saakka.

Sillankorva sairastui MS-tautiin 17-vuotiaana, 34 vuotta sitten. Hän oli juuri aloittelemassa moottoripyöräkortin suorittamista, kun sairaus muutti elämän suuntaa.

– Tapasin Leilan normaalilla huoltokierroksella. Juttu lähti luistamaan hyvin, ja pian puhuttiinkin jo moottoripyöräilystä, kertaa Esa tapahtumia.

Samalla hän päätti, että hän veisi Leilan vielä ajelulle.

Esa Elo on toiminut moottoripyöräkouluttajana ja kuuluu porilaiseen Konepyöräklubiin. Hän päätti kysyä klubilaisten intoa lähteä ajeluttamaan Leilaa.

Porukka innostui asiasta heti. Ajelu päätettiin toteuttaa kesäkuun alussa.

– Olihan se iso yllätys, kun Esa paljasti ajelulle pääsyn mahdollisuudesta noin viikkoa aikaisemmin. Hän toteutti ison haaveeni, kiittelee Leila yhä liikuttuneena.

Odotuksen tunnelmaa juuri ennen ajelulle lähtöä. Leilan vieressä Reijo Nordlund (vas.), Margit Luoma, joka lainasi ajovarusteet, Konepyöräklubin puheenjohtaja Jouni Sillanpää sekä Esa Elo.

Leila pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta Reijo Nordlundin Gold Wingin kyydissä.
– Ei pelottanut missään vaiheessa. Se oli niin ihanaa, ja nautin täysillä joka hetkestä.

23 moottoripyörän letka kierteli Rauman kaduilla ja päätyi lopulta kahville merellisiin maisemiin Merijakamolle.

– Siellä me sitten höpöteltiin ja nautittiin auringosta. Koko tapahtuma toteutettiin Leilan ehdoilla. Sanoinkin, että tämä on nyt Leilan oma Vain elämää -päivä, hymyilee Esa.