Leppikorpi: "Rauma saa maauimalassa rahoilleen ison hyödyn"

Kivimurske maauimalan altaan pohjalla on osa pohjatöitä, joilla Riku Räsänen on käynnistänyt kunnostukset. Vanha altaanmuoto ja hyppytorni jäävät, vaikka tornista ei enää hypitä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Vastikään käynnistyneet maauimalan kunnostustyöt koituvat Rauman kaupungille eduksi, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.).

– Sillä panostuksella mitä kaupunki siihen pistää, eli miljoona euroa, ei saisi yksinään yhtään mitään tuollaisessa hankkeessa, Leppikorpi toteaa.

Asia oli tullut todetuksi tällä viikolla, kun kunnostuksesta vastaava taho, yrittäjä Riku Räsänen oli käynyt esittelemässä suunnitelmiaan kaupungintalolla.

Leppikorpi ei pidä kohtuullisena kritiikkiä altaan muodosta tai hyppytornista. Vanhojen rakenteiden säilyttämistä vaati Museovirasto.

– Tässä on paljon tekijöitä, jotka ovat riippumattomia yrittäjästä.

Vuonna 2002 liikunta- ja nuorisolautakunta esitti jo kertaalleen uimalan purkamista. Leppikorpi oli silloin mukana lautakunnan jäsenenä.

– Tuolla se raakile edelleen kuitenkin on, ja kun joku sen haluaa kunnostaa, niin siitä vaan. Olen sitä mieltä, että hyötysuhde kaupunkilaisille on erinomainen.

– Rikulla on paljon talkoohenkeä eikä hän laske työntunteja. Suomen kesä on tunnetusti lyhyt, joten kyllä tämä on enemmän hyvän tahdon ele kuin raaka bisnes.

Lisää aiheesta

Maauimalan kunnostus käynnissä - puuhamies Räsänen kaivinkoneen pukilla

Yllätyskäänne: maauimala jää vanhaan muotoonsa - "Museovirastokin on tyytyväinen, kun silhuetti säilyy"

Rauman maauimalan kuntoa selvitetään hiekkapuhaltamalla