Letittävä raumalaisisä hieraisi silmiään, kun kaveri lähetti kuvan Trivial Pursuit -kortista – mitä lettikirjoistaan tunnetulle Matti Airolalle nyt kuuluu?

Matti Airola sai kuvan Trivial Pursuit -kortista ystävältään. Kyse on legendaarisen tietovisapelin ”2010–2020-luvut” -versiosta.

Kun Matti Airola sai ystävältään kuvan Trivial Pursuit -kortista, hän joutui hieraisemaan silmiään.

Mihin Matti Airola vuonna 2015 julkaistussa kirjassaan rohkaisee isejä – ponileikkeihin, tekemään lettejä vai leipomaan muffinsseja?

Totta se oli: Isi ja tytöt -lettikirjoistaan tunnettu raumalainen oli päässyt kysymykseksi legendaarisen tietovisapelin 2010–2020-lukuihin erikoistuneeseen painokseen.

Airolan omassa arvoasteikossa noteeraus nousee ”aika korkealle”, hän nauraa.

– Onhan ylipäätään kirjan kirjoittaminen ja esimerkiksi erään Miss Suomen mukaan saaminen toiseen kirjaan malliksi kovia juttuja, mutta täytyypä harkita, menisikö tämä jopa niidenkin edelle, Airola vitsailee ja lähettää terveiset Viivi Pumpaselle.

Nuoremman tyttären Kertun koripalloharrastus on tempaissut myös Matti Airolan mukaan valmentajaksi. Letityshommilta ei ole tyttöjoukkueen turnausreissuillakaan säästytty.

Mitä Letti-Matille nykyään sitten muuten kuuluu?

– Letittäminen on liittynyt vahvasti tapahtumiin, ja koronan myötä niitä tietysti peruuntui. Mutta nyt on taas vähitellen tulossa kaikenlaisia juttuja, pienempiä tapahtumia ja jotain vähän isompaakin, Airola myhäilee voimatta paljastaa vielä enempää.

Tavallinen arki muodostuu töistä ja harrastuksista. Ratsastusharrastuksen rinnalle on tullut nuoremman tyttären Kertun koripalloharrastus, jossa Matti on mukana valmentajana.

– Aika paljon on noilla turnausreissuillakin päässyt koko joukkueelle lettejä tekemään!

Entä kirjat? Alkuperäinen Isin ja tyttöjen lettikirja julkaistiin vuonna 2015 ja toinen seuraavana vuonna. Onko uutta kirjaa tulossa?

– Ei nyt ainakaan toistaiseksi. Mutta upeaa on, että kirjasta otetaan edelleen uusia painoksia ja se myy tasaisesti joka vuosi. Se tietysti ilahduttaa mua, koska yhä useammat pääsevät silloin iloitsemaan letittämisestä ja läsnäolosta, Matti toteaa.