Liike-elämässä tapahtuu: Ketunleipä sai Jenni Turpeisesta uuden yrittäjän

Ketunleivän tuotteet, leivontapäivät ja jälleenmyyjät pysyvät samoina, vakuuttaa Jenni Turpeinen. Tulevaisuudessa on kuitenkin tarkoitus kehittää muun muassa muutamia uutuustuotteita. Kuva: Juha Sinisalo

Hapanjuureen leivottuihin leipiin erikoistunut Ketunleipä avasi ovensa muutaman viikon tauon jälkeen tiistaina uuden yrittäjän Jenni Turpeisen johdolla.

Raumalaislähtöinen mutta nykyään Pyhärannassa asuva Turpeinen vaihtoi vuosi sitten hoitoalan työt elintarvikejalostuksen opintoihin.

– Olen leiponut paljon muun muassa hapanjuureen tehtyjä ruislimppuja. Kiinnostus alaa kohtaan on ollut olemassa jo pitkään.

Ketunleivän yrittäjäksi lähteminen oli Turpeisen mielessä jo vuosi sitten, jolloin hän aloitti opinnot Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekossa. Lopullisen päätöksen asiasta hän teki kuitenkin vasta viime syyskuussa.

– Tammikuun alussa kirjoitettiin kauppakirjat. Viimeiset kaksi viikkoa olemme tehneet mieheni kanssa täällä pientä remonttia. Nyt on väsynyt mutta odottava olo.

Ketunleivässä jatkaa myös yksi vanha työntekijä.

Vaikka yrittäjä vaihtui, jatkuu Ketunleivän toiminta tuttuun tapaan. Tuotteet, leivontapäivät ja jälleenmyyjät pysyvät samoina.

Turpeisen on kuitenkin tulevaisuudessa tarkoitus kehittää toimintaa eteenpäin muun muassa uusien tuotteiden muodossa.

– Ensimmäinen uutuustuote, joka on jo nyt mielessä, on näkkileipä. Sitä ei valikoimassamme ole vielä ollut, ja kysyntää tuotteelle löytyy.

Turpeisen on tarkoitus laajentaa myös jälleenmyyjärinkiä.

Rauman Vanhassa Meijerissä sijaitseva Ketunleivän oma leipomo-myymälä palvelee tiistaista perjantaihin kello 10–16.30.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kun yritys etsii jatkajaa, se voi olla yrittäjälle ristiriitainen paikka – surutyö on joka tapauksessa tehtävä