Liike-elämässä tapahtuu: Uudet kuviot veivät kirjanpitäjästä erikoiskaupan yrittäjäksi

- Hyvältä ja mukavalta tuntuu; töitä riittää ja yrityksellä on monipuolinen asiakaskunta, City-Sukan uusi omistaja Marjo Nurmi toteaa. Kuva: Elina Helkelä

Sukkien ja korjausompelupalvelun erikoisliike City-Sukka Kuninkaankatu 21:ssä sai joulukuun puolivälissä uuden omistajan.

City-Sukan yrittäjänä yhdeksän vuotta toiminut Pirjo Sipponen myi liikkeensä Marjo Nurmelle, joka näin vaihtoi kirjanpitäjän työt yrittäjyyteen.

– Emme tunteneet toisiamme entuudestaan. Bongasin liikkeen Yrityspörssistä ja kiinnostuin siitä, sillä sen tarjoama vaatteiden korjauspalvelu tuntui heti omalta jutulta, ompelua harrastava Nurmi selvittää.

Ennen kaupantekoa hän harjoitteli Sipposen johdolla pari viikkoa yrityksen pyörittämistä.

– Olen ollut tässä Marjon apuna vieläkin, sillä kaikkea ei ehdi kahdessa viikossa sisäistämään, Sipponen naurahtaa.

Hän halusi luopua liikkeestään, koska hänellä on edessään vaativa käsileikkaus, jonka lopputuloksesta ei voi olla täysin varma.

– Tulevaisuus on niiltä osin avoin, hän toteaa.

Tuulikki Heinosen alkujaan perustama City-Sukka täyttää ensi vuonna jo 30 vuotta.

Liikkeestä saa, nimensä mukaisesti, sukkahousuja, miesten ja naisten sukkia sekä vetoketjuja ja ompelulankoja.

Vaatteiden korjausompelu tuo mukavasti töitä, sillä Raumalla ei ole montaakaan yritystä, josta sellaista palvelua saa.

Nurmi on harkinnut myös laajentavansa City-Sukan tuotevalikoimaa. Kotimaisuus viehättäisi häntä eniten, mutta esimerkiksi kotimaisia sukkia on melko vähän tarjolla.

– Tärkeintä on kuitenkin tarjota asiakkaille edelleen korkealaatuisia tuotteita ja henkilökohtaista asiakaspalvelua. Meillä myyjä miettii yhdessä asiakkaan kanssa, mikä tuote tälle kulloinkin parhaiten sopisi, Marjo Nurmi vakuuttaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.