Liike-elämässä tapahtuu: Ravintola Engman avaa vihdoinkin ovensa

– Tilojen kuivaaminen kesti useamman kuukauden, joten emme päässeet avaamaan edes pääsiäisenä emmekä liioin vappunakaan, mutta nyt perjantaina ravintola aukeaa, se on varmaa, Tarmo vakuuttaa hymyillen.

| Päivitetty

Ravintola Engmanin yläkerrassa voi nauttia buffet-lounasta, ja Kirsi Tarmo vinkkaa, että tila soveltuu hyvin myös yksityistilaisuuksien pitopaikaksi. Haave omasta lounaskahvilasta kyti Tarmon mielessä jo pitkään.

Kirsi Tarmon piti avata oma lounaskahvilansa Anundilan aukiolla sijaitsevassa Hannun talossa jo tammikuussa, mutta vesivahinko heitti kapuloita rattaisiin. "Tilojen kuivaaminen kesti useamman kuukauden, joten emme päässeet avaamaan edes pääsiäisenä emmekä liioin vappunakaan, mutta nyt perjantaina ravintola aukeaa, se on varmaa", Tarmo vakuuttaa hymyillen.

Tarmon ravintolan nimi ”Engman” tulee hänen isoisänsä suvusta, joka on lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta. Tarmo kertoo aikovansa vaihtaa oman sukunimensäkin Engmaniksi, joten ravintolan nimeäminen sen mukaan oli järkevää ja luonnollista.

Ravintolatyö on Tarmolle tuttua. Hän on työskennellyt muutamissa raumalaisissa pizzerioissa, muiden muassa alkuperäisessä La Bamba -pizzeriassa, jossa hän ehti olla viitisen vuotta töissä.

Alkujaan ompelija-artesaaniksi valmistunut Tarmo kouluttautui myöhemmin myös kampaaja-kosmetologiksi. Kipinä omasta lounaskahvilasta kyti kuitenkin koko ajan hänen mielessään.

Tarmo kertoo kehitelleensä ruoka-annoksia ja -tuotteita ravintolaansa jo monen vuoden ajan.

– Haaveilin jo ainakin kuusi vuotta sitten omasta lounaskahvilasta. Suunnittelin sinne ruokalistaa, jota olen sittemmin hiukan karsinutkin, koska Raumalla ehti aloittaa ravintoloita, jotka tarjosivat samoja juttuja. Olen kuitenkin tuomassa ravintolaani nyt ihan uusia, meidän näköisiämme annoksia, hän kertoo ja mainitsee esimerkkinä perunapohjaisen pizzan.

– En ole ainakaan kuullut, että kukaan muu Raumalla tekisi perunapizzaa. Minulta on toivottu juuri kasvispizzoja, joten niitä on nyt listallamme useampia.

Ravintola Engmanin ala- ja yläkerrassa on kummassakin viitisenkymmentä asiakaspaikkaa. Yläkerrassa on arkisin lounas-buffet, ja tilassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia.

– Alakerrassa taas on salaattibuffet, jonka valikoimissa on myös lämpimiä, paikalla valmistettuja lisukkeita, esimerkiksi kanasalaattia. Meiltä saa lisäksi Engmanin omalla reseptillä paistettuja munkkeja, itse valmistettuja kakkuja, burritoja, pastaruokia, ruukkuja taikinakuoren alla, poke-kulhoja Engmanin omalla twistillä sekä jäätelöannoksia.

Tarmo järjesteli alkuviikolla pöytiä ravintolansa terassille Anundilan aukiolle. Engmaniin ollaan hakemassa lähiaikoina anniskeluoikeuksia.

Ravintola Engman työllistää alkuvaiheessa kolme ihmistä Tarmon lisäksi. Paikka on näin kesäkautena avoinna iltaan asti.

– Minulla on parhaillaan menossa haastatteluja lisähenkilöstön palkkaamiseksi. Täytyy nyt katsoa, miten kaikki lähtee liikkeelle. Aion itse olla ravintolassani läsnä mahdollisimman paljon, eli yrittäjänä painan pitkää päivää, hän naurahtaa.

Kirsi Tarmo sanoo olevansa ”äärettömän onnellinen” siitä, että pitkä ja vaikea ravintolan alkutaival on nyt takana ja hän saa vihdoinkin avata ravintolansa oven.

– Virtaa ja energiaa riittää! Vaikka hidasteita on ollutkin, pääsen vihdoin tekemään sitä, mistä olen niin pitkään haaveillut. Teen tätä täysin omana itsenäni, enkä kilpaile muiden ravintoloiden kanssa. Engmanissa on Engmanin tyylinen ruokalista.

Kuva: Elina Helkelä

Tarmo pitää tärkeänä sitä, että hän muodostaa työntekijöidensä kanssa Engman-perheen, jossa ”tehdään työtä ilolla”.

– Teemme ruokaa rakkaudella. Minulla on asiakaspalveluun ihan valtava palo – ja se tulee syvältä sydämestä!

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut