Luistelu ulkojäillä päättyi Raumalla - kylmäkoneongelmat pakottivat sulkemaan radan viikkoa sovittua aikaisemmin

Tässä ei enää luistella. Raumanmeren tekojääradan päälle on kasattu reunoilta lumikinoksia, jotta suuret lumimassat sulaisivat mahdollisimman nopeasti pois. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupungin liikuntapalvelut tiedotti maanantaina, että Raumanmeren tekojäärata on tämän talven osalta suljettu.

– Kylmäkoneongelmat pakottivat meidät sulkemaan radan viikkoa sovittua aikaisemmin. Meillä on Raumalaiskiekkoilun Tuen kanssa sopimus tekojääradan ylläpitämisestä 15. maaliskuuta asti, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki selvittää.

Rajamäen mukaan maaliskuun puolivälissä on usein jo niin korkeita päivälämpötiloja, että tekojääradan ylläpitokustannukset nousevat kilvan yhä korkeammalta paistavan auringon kanssa.

– Tekojääradan käyttö hiljenee myös huomattavasti heti hiihtoloman jälkeen, joten radan sulkeminen näihin aikoihin on osoittautunut järkeväksi käytännöksi.

Liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederbergin mukaan tekojääradan jää alkoi irrota pohjastaan monesta kohtaa kuluneen viikonlopun aikana.

Kentälle on nyt levitetty lumikasoja, jotta suuri lumimassa sulaisi pois mahdollisimman pian.

Cederberg kertoo, että kiekkokaukalon laidat kasataan pois heti jään sulettua. Aiemmin niihin ei pääse käsiksi, koska laitojen alaosa on jään alla.

– Tarkoitus olisi saada kenttä kuntoon seuraavaksi palloilijoita varten.

Luisteleminen ulkokentillä ei onnistu enää missään päin Raumaa, sillä kaupungin ylläpidossa olevat 14 luistelualuetta eivät ole kuntoseurannan mukaan käyttökunnossa.

Jalkapallokausi vilkastuu kevään edistyessä. Äijänsuon jalkapallostadionin tekonurmi selvisi Cederbergin mukaan verrattain hyvin runsaslumisesta talvesta.

– Aloitimme tänä talvena auraamaan kenttää erityisesti tekonurmea varten rakennellulla auralla. Siinä on reunassa paksu kumimatto, joka ei vahingoita nurmea. Jäähallin lauhdelämpöä johtava sulatusjärjestelmä myös vaikutti siten, ettei lumi jäätynyt nurmeen kiinni, liikuntapaikkapäällikkö toteaa.

Lisää aiheesta

Tekojäärata tekeillä – kenttä on luistelukunnossa joulukuun alkupuolella