Lukija kysyy: Kenen jäätelökioski ilmestyi Salosen torpan edustalle?

Rauman Makista pyörittävä yritys Helpot Velhot Oy pystytti jäätelökioskin Sorkantien varteen. Toinen yrityksen jäätelökioskeista Monnankatu 15:ssa avautuu myös ensi viikon maanantaina.
Rauman Makista pyörittävä yritys Helpot Velhot Oy pystytti jäätelökioskin Sorkantien varteen. Toinen yrityksen jäätelökioskeista Monnankatu 15:ssa avautuu myös ensi viikon maanantaina. Kuva: Juha Sinisalo

Lukijamme lähetti toimitukselle vinkkiä siitä, että Rauman kaupungin aiemmin omistaman Salosen torpan eteen oli ilmestynyt viime viikolla jäätelökioski.

Hän tiesi kertoa, että paikalla oli nähty Rauman Makiksen omistajia häärimässä kioskin pystytystouhuissa. Lukija halusi myös tietää, kuka Sorkantien varressa sijaitsevan vanhan torpan nykyään omistaa.

Soitimme Makiksen taustayhtiön Helpot Velhot Oy:n edustajalle Mikael Eklöfille, joka kertoi, että he ovat todellakin tuoneet jäätelökioskin Salosen torpan aidan viereen.

– Tiettyjen sattumien kautta saimme käyttöömme pari jäätelökioskia, joten päätimme sijoittaa toisen Sorkantien varteen ja toisen Monnankatu 15:een eli K-Marketin ja Kourujärven Kebab-pizzerian väliin. Molemmat kioskit avatutuvat 5. kesäkuuta ja palvelevat päivittäin aina pitkälle elokuuhun asti. Voimme kierrättää Makiksen kesätyöntekijöitä myös jäätelökioskien myyjinä, Eklöf selvittää.

Lukija tiedusteli myös, onko Pyynpään alueelle tulossa mahdollisesti jotain kesätoimintaa, mutta Eklöfin mukaan ainakaan heidän yrityksensä ei ole sellaista tuottamassa.

Sitä vastoin lapsiperheille on tulossa Rauman maauimalaan 3. kesäkuuta alkaen Mini-Iirolandia, joka pyörii jatkossa joka lauantai kello 11–15, juhannusta lukuun ottamatta.

– Ihan kaikkia Iirolandian liikuntavälineitä ei Makikseen mahdu, mutta riittävästi kuitenkin, painottuen perheen pienimpiin. Lisäksi uima-altaaseen tuodaan 17.6. alkaen Wibit-vesiesterata, joka on käytössä samaan aikaan Iirolandian kanssa. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten kaksi paikallista toimijaa lyö hynttyyt yhteen ja järjestää mukavaa ja monipuolista toimintaa lapsiperheille, Eklöf iloitsee.

”Iirolandia goes Makis” pyörii kesälauantaisin Makiksessa 3. kesäkuuta alkaen. Iirolandia on avoinna kello 11-15. Lauantaista 17.6. lähtien Makiksen altaaseen tuodaan vesiesterata, joka on käytössä samanaikaisesti Iirolandian kanssa.
”Iirolandia goes Makis” pyörii kesälauantaisin Makiksessa 3. kesäkuuta alkaen. Iirolandia on avoinna kello 11-15. Lauantaista 17.6. lähtien Makiksen altaaseen tuodaan vesiesterata, joka on käytössä samanaikaisesti Iirolandian kanssa. Kuva: Sanni Ämmälä

Entä Salosen torpan omistajuus?

Mikael Eklöf lunasti torpan itselleen kaupungilta vuonna 2021 huutokaupassa, mutta nykyään sen omistaa Helpot Velhot Oy.

Yhtiö on vuokrannut torpan ulkopuoliselle toimijalle, Varsinais-Suomen Sosiaalipalvelut Oy:lle, joka tekee avohuollon lastensuojelutyötä.