Lukkokin tarjoaa matsissa mahdollisuutta koronarokotukseen – Ässien pop upit ovat olleet menestys

Lukkokin lähtee mukaan koronarokotustalkoisiin tarjoamalla tilat pop up -rokotuspisteelle ottelutapahtumassaan tulevana perjantaina.
Lukkokin lähtee mukaan koronarokotustalkoisiin tarjoamalla tilat pop up -rokotuspisteelle ottelutapahtumassaan ensi viikon perjantaina. Kuva: Juha Sinisalo

Ympäri Suomea urheiluseurat ovat lähteneet mukaan koronarokotustalkoisiin, kun ottelutapahtumissa on järjestetty pop up -rokotuspisteitä. Rauman tällainen järjestetään ensimmäisen kerran ennen Rauman Lukon kotiottelua ensi viikon perjantaina 5.11. klo 17– 18 Rauman jäähallilla. Lukon kotiottelu alkaa klo 18.30.

– Jäähallilla on varauduttava olemaan tarkkailtavana 15 minuuttia rokotuksen jälkeen, terveyspalvelujen vt. ylihoitaja Marja Iisakkala kertoo.

Rokotettavalla on oltava mukana henkilöllisuustodistuksena henkilökortti, passi tai Kela-kortti.

– Ilman muuta olemme halukkaita järjestämään tällaisen ja haluamme olla mukana talkoissa, tapahtuma- ja kehitysjohtaja Sasu Eronen tiivistää.

Porissa Ässät on jo ehtinyt järjestää kahdessa ottelutapahtumassa pop up -koronarokotuspisteen, kun Isomäen jäähallissa on annettu ilman ajanvarausta ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia.

Kokemukset ovat olleet Porissa hyviä, sillä tilaisuuksissa on pistetty noin 70 rokotetta per peli.

– Määrät ovat olleet tosi positiivisia, sillä ennakkoon tällaista ei osattu yhdessä Porin perusturvan kanssa odottaa, Ässien liiketoimintajohtaja Niklas Ikonen kertoo.

– Tarkoituksena on jatkaa rokotusten tarjoamista vuoden loppuun asti viikonlopun kotipeleissä, sillä pop up -rokotusmahdollisuutta on Satakunnan alueella kaipailtu monesti juuri viikonloppuihin, Ikonen jatkaa.

Rokotusmahdollisuuteen ovat Isomäessä tarttuneet myös vierasjoukkueiden kannattajat.

– Viimeksi meillä oli vastassa TPS ja myös heidän kannattajiaan kävi muiden ulkopaikkakuntalaisten ohella ottamassa rokotteen.

– Rokotusmahdollisuuden tarjoaminen ei ole seuralta mikään kannanotto, vaan haluamme mahdollistaa rokotteen helpon hankkimisen ottelutapahtumassa, Ikonen kuvailee.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "On kansalaisvelvollisuus ottaa rokote" – koronapassin käytölle toivotaan Länsi-Suomen kyselyssä jatkoaikaa vuodenvaihteen yli