Lukon B-nuorten euralaiset toivovat hyvää tunnelmaa tuttuun halliin

Erik Savolainen (vas.), Mikael Ansio ja Marko Savolainen pääsevät tuttuun halliin, kun Lukon B-nuoret vierailevat Paneliassa. Kuva: Juha Sinisalo

Lauantaina jääkiekon B-nuorten SM-sarjassa pelattava Lukko–Hämeenlinnan Pallokerho on erityinen ottelu Mikael Ansiolle, Erik Savolaiselle ja Marko Savolaiselle.

Lukon euralaiskolmikko pääsee palaamaan sinne, mistä kaikki jääkiekkouralla alkoi: Panelian jäähalliin. Kolmikko vakuuttaa, että Panelian-ajoilta on paljon hyviä muistoja, mutta muistelot alkavat nihkeästi.

– Ei siellä mitään tapahtunut. Voitettiinko me edes mitään mitaleita, Savolaisen veljekset vitsailevat.

Ansio muistaa erään päivän, jona pelasi ensin Raikkaan toisessa joukkueessa kenttäpelaajana ja hyppäsi sitten vartin päästä alkaneeseen toiseen peliin maalivahdiksi. Tolppien välistä Ansion pelipaikka lopulta löytyikin.

– Jonkun tarvitsi mennä maalin. Minä sitten menin, hän naurahtaa.

Kehuja saavat Raikkaan juniorivalmentajat Petri Tuokkola ja Petri Rannikko. Kuten monille muillekin Raikkaan joukkueille on käynyt, lahjakkaimmat lähtivät Raumalle Lukkoon ja Poriin Ässiin.

Erik Savolainen, 18, siirtyi Lukkoon vuonna 2013, pikkuveli Marko, 16, seurasi perässä 2015 ja Ansio, 16, vuonna 2016.

Ensin kolmikko ja heidän vanhempansa saivat sahata Euran ja Rauman väliä edestakaisin, mutta nyt kuljetusrumba on helpottanut, kun kaikki asuvat Raumalla.

– Onhan muutto helpottanut. Ei Eurasta pystyisikään enää tulemaan, kun treenejä on myös aamuisin, Ansio huomauttaa.

Lukko tavoittelee loppukaudella B-nuorten alemman jatkosarjan voittoa, joka takaisi joukkueelle paikan pudotuspeleihin.

Lukon B-nuorissa yksi tavoite on myös opettaa nuoria elämään kuten urheilijat. Haastatellun kolmikonkin pitää pikkuhiljaa alkaa pohtia, mitä he haluavat jääkiekolta.

– Yritän treenata ja pelata joka päivä mahdollisimman hyvin. Sen näkee sitten, mihin se riittää, Erik Savolainen sanoo.

– Aika samat ajatukset, katsotaan mihin pääsee. On se kuitenkin tavoite, että tästä saisi ammatin, Mikael Ansio näkee.

– Mulla ei ole tavoitteita. Se kuulostaa kyllä vähän huonolta, Marko Savolainen heittää huumorilla.

Kolmikosta kaukalon puolelle pääsevät lauantaina luultavasti vain Savolaiset, sillä Ansio on loukkaantuneena sivussa. Lukon

B-nuorten joukkueenjohtaja Joonas Järvenpää kertoo, että HPK-ottelu ehdittiin sopia Paneliaan ennen Ansion ikävää takaiskua.

Juuri Ansiolle paluussa Paneliaan on vielä ekstralatausta, sillä hän on kylästä kotoisin. Savolaiset lähtivät kiekkoilemaan Paneliaan Euran keskustasta.

– Loukkaannuin kolme viikkoa sitten ja silloin tuli kaksi kuukautta liikuntakieltoa. Harmittaa tietenkin, että ei pääse pelaamaan, olisi ollut kavereita ja tuttuja paljon katsomassa, Ansio toteaa.

Vaikka Savolaiset ja Ansio ovat eri-ikäisiä, heillä on Paneliasta yksi yhteinen jääkiekkomuisto. Kaikki olivat jollain tavalla mukana, kun Paneliassa pelattiin helmikuussa 2012 alle 18-vuotiaiden maaottelut Venäjä–Tshekki ja Ruotsi–USA.

Panelian jäähalli oli tuolloin kahdesti täynnä, katsojamäärät kirjattiin 500 kieppeille. Siitä Savolaiset ja Ansio lupaavat nyt kieli poskella Lukon pistävän paremmaksi.

– Lupaamme voiton ja hyvän tunnelman. Tulee varmaan kovatasoisin peli, mitä Paneliassa on pelattu.

B-nuorten alempaa SM-jatkosarjaa Lukko–HPK lauantaina kello 16.30 Panelian jäähallissa. Samana päivänä pelataan myös naisten Suomi-sarjaa PaRa–UJK kello 13.45 ja miesten IV-divisioonaa PaRa–PKS VIIHDE kello 19.15.