Lukon bisnesklubin isäntä vaihtuu

Vahdinvaihto. Raimo Vahanto haastatteli Toni Koivistoa kauden avausmatsissa 2021, kun Lukon toinen mestaruuskyltti nostettiin hallin katon rajaan. Ratkaisevassa finaalissa Koivisto oli tehnyt tärkeän avausmaalin.
Vahdinvaihto. Raimo Vahanto haastatteli Toni Koivistoa kauden avausmatsissa 2021, kun Lukon toinen mestaruuskyltti nostettiin hallin katon rajaan. Ratkaisevassa finaalissa Koivisto oli tehnyt tärkeän avausmaalin. Kuva: Janne Rantanen

Jääkiekon liigakausi avataan tiistai-iltana Kivikylän Areenalla, kun Lukko kohtaa HPK:n. Historiallinen hetki koetaan aitioparvella, kun bisnesklubilla mikrofonin ottaa kouraansa Toni Koivisto.

Rauman Lukon Business Club perustettiin kesällä 1997. Seuran puheenjohtaja Rauno Mokka ja toiminnanjohtaja Jari Laiho pyysivät Raimo Vahantoa uuden klubin kehittäjäksi.

Vahanto otti tehtävän vastaan innolla ja tarmolla. ”Raikke” veti klubia suven Pitsiturnaukseen saakka. Hän ehti tehdä liki 2000 haastattelua klubi-isäntänä.

Vahanto kutsui tenttiinsä jääkiekkoihmisten lisäksi esimerkiksi ministereitä, vuorineuvoksia, kulttuuripersoonia, arkkipiispoja, mediatyyppejä, urheilijoita, monen sortin vaikuttajia, julkkuja, kenraaleita, taviksia, klubilaisia ja heidän vieraitaan.

”Raikken” tavaramerkiksi muodostui huolellinen valmistautuminen. Hän hämmästytti usein entisiä kiekkotähtiä luettelemalla heidän ottelu-, piste- ja mitalisaldojaan ulkomuistista. ”Jos niin sanot”, oli usein kuultu haastateltavan kommentti.

– Ehkä vaikuttavin haastattelu oli, kun konsulipäällikkö Jussi Tanner melkeinpä suoraan Afganistanista saapuneena kertoi suomalaisnaisten kotiuttamisesta Al-Holin leiriltä. Yksi nimi puuttuu edelleen, Suomen tunnetuin Lukko-fani, Sauli Niinistö. Tosin kaksi kertaa oltiin jo aika lähellä saada presidenttiä vieraaksemme, kertoo Vahanto.

Hänellä on iso ansionsa siinä, että klubi on vuosikaudet ollut loppuunmyyty. Firmat ovat joutuneet odottamaan kausipaikan vapautumista.

- Olemme hyvin onnistuneet osaltamme tukemaan Lukkoa sitoutuneesti kannustaen ja myös taloudellisesti. Lukkoa ei ole jätetty silloinkaan, kun pelit eivät ole sujuneet, summaa Vahanto.

Toni Koivistoa voi kutsua lukkolegendaksi.

Suomenmestaruuteen päättyneellä viimeisellä kaudellaan hän ohitti ottelumäärässä Erik Hämäläisen ja Jarmo Kuusiston. Nyt Koivistolla on eniten Lukossa pelattuja liigamatseja.

Kaikkien aikojen Lukko-pistepörssissä Koivisto on seitsemäs. Edellä ovat vain Jari Torkki, Jorma Vehmanen, Ismo Villa, Matti Forss, Jouni Rinne ja Jari Laiho.