Luonnollinen ihokarva saadaan myös tatuoimalla – areola- ja nännialueen pigmentointeja tehdään vuosi vuodelta enemmän

Microbladingissä käytetään kynämäistä käsikappaletta, jonka terässä olevat 18 mikroskooppisen pientä yksittäistä terää mahdollistavat luonnollisten näköisten kulmakarvojen aikaansaamisen, selittää Eveliina Bragge. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raumalainen meikkitaiteilija Eveliina Bragge on tehnyt kulmakarvojen, silmäluomien ja huulten tatuointeja microblanding -menetelmällä jo muutaman vuoden ajan.

Viimeiset 3,5 vuotta hän on toteuttanut tatuointeja ja niiden poistoja kansainvälisen PhiAcademyn oppien mukaan. Samalla hän on opiskellut Akatemian kouluttaja -ohjelmassa 1,5 vuoden ajan.

– Olin juuri suorittamassa opinnäytetyötäni Serbiassa. Vuodenvaihteessa saan tulokset, joten jännitettävää riittää. Tässä ammatissa ei ole koskaan valmis. Aina voi oppia uutta ja tulla sitä kautta paremmaksi. Kyseessä on kuitenkin aina tekijän oma kädenjälki, sanoo Bragge hymyillen.

Microblanding-toimenpide on kevyempi kuin esimerkiksi pigmentointi. Toimenpiteen aikana väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Värit, joita Bragge käyttää ovat myrkyttömiä ja lempeitä.

– Käyttämistäni väreistä ei ole maailmanlaajuisestikaan tiedossa allergiatapauksia. Värejä myös kehitellään jatkuvasti entistä paremmiksi.

Microblade-tekniikalla tehdyt kulmakarvat ja huulten tai silmien rajaukset haalenevat iholta noin 2–5 vuodessa ihotyypistä riippuen. Jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy esimerkiksi kulmiin tehdä uusi vahvistus noin 10–12 kuukautta ensimmäisen hoidon jälkeen.

Microbladingissä käytetään kynämäistä käsikappaletta, jonka terässä olevat 18 mikroskooppisen pientä yksittäistä terää mahdollistavat luonnollisen näköisten kulmakarvojen aikaansaamisen.

– Kaikki perustuu siihen, että jäljitellään mahdollisimman luonnollista yksittäistä karvaa.

Bragge elää jännittäviä aikoja, sillä hän aloitti uusissa toimitiloissa elokuussa. Syvärauma vaihtui Valtakatuun.

– Tilat ovat sitä, mitä olen toivonutkin, jopa paremmat. Pystyn nyt tarjoamaan asiakkaille esimerkiksi paremman yksityisyyden ja rauhan.

Yksityisyyttä tarvitaan erityisesti silloin, kun Bragge tekee asiakkaalle areola- ja nännialueen pigmentointeja.

– Kyseessä on yleensä henkilö, joka on sairastanut rintasyövän. Luon hänelle pigmentoimalla uuden nännin. Näissä toimenpiteissä käytetään 3D-tekniikkaa, jolla saadaan mahdollisimman luonnollinen lopputulos.

Areola- ja nännialueen pigmentointien tarve kasvaa vuosi vuodelta. Braggella käy asiakkaita ympäri Suomen.

– Vielä muutama vuosi sitten toimenpidettä saatettiin pitää pinnallisena ja turhamaisena. Rintasyöpä on pitkä matka ihmisen elämässä, jos tällä toimenpiteellä nainen saa itselleen rinnat, jotka muistuttavat mahdollisimman paljon aikaa ennen sairautta, ei se mielestäni ole turhamaisuutta.

Marraskuusta alkaen pigmentoinnit saavat hetkeksi jäädä, sillä edessä on äitiysloma.

– Ajatuksena on, että jos kaikki menee hyvin, voin alkuvuonna ottaa muutamia asiakkaita sunnuntaisin. Se jää kuitenkin nähtäväksi. Näitä asioita ei oikein voi suunnitella etukäteen.