Luostarinkatu saadaan valmiiksi syksyllä

Luostarinkadun remontti on edennyt suunnitelmien mukaan. Kirkon kohta on asvaltoitu, ja kiveystyöt alkavat lähiaikoina. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Viime syksynä aloitetut Luostarinkadun kunnostustyöt Raumalla saadaan valmiiksi loppusyksyyn mennessä. Rauman katutoimen työpäällikön Jari Salmisen mukaan joitakin viimeistelytöitä jää ensi kevääseen.

– Työ on ollut todella vaativa, joten aikaakin on kulunut melkoisesti. Kysymys ei ollut pelkästään kadun kunnostamisesta, vaan urakassa uusittiin kaikki kadun alla kulkevat kaapelit, vesijohdot ja viemäriputket. Luostarinkadulla on pituutta kuitenkin noin puolisen kilometriä, kertoo Salminen.

Katua on kirkon kohdalta asvaltoitu pieni pätkä. Salmisen mukaan kirkon kohdan kiveystyöt alkavat aivan lähiaikoina.

– Kiveyksen tekevällä urakoitsijalla on ollut kiirettä ja miehet ovat kiinni muualla. Työt käynnistyvät heti kun miehet vapautuvat, sanoo Salminen.

Luostarinkadun urakka on osaa laajempaa Rauman kaupungin vesi- ja viemärijohtojen saneerausta. Verkostoja kunnostetaan alueittain.

Tänä vuonna töitä tehdään Luostarinkadun lisäksi myös Tornikadulla ja Sampaanalantiellä Alatien ja Nurmelantien välillä. Lisäksi Monnankadulla tehdään vielä viimeistelytöitä.

– Monnankadun keltaisella vilkkuvat liikennevalot siellä saadaan toimintaan, kunhan laitetoimittajan tarkastajat ovat käyneet paikalla, kertoo Salminen.

Sampaanalan alueella on saneerattu jo useamman vuoden, ja siellä työskennellään vielä pari seuraavaa vuotta.