Maanantaimalli tempaisee pop up -vaatekaupan merkeissä – Maanantaimarket aukeaa Turussa lauantaina

Maanantaimalli-korusarjan yrittäjä Matleena Töhönen tempaisee viikonloppuna: raumalaislähtöinen korusuunnittelija avaa Turun työhuoneellaan (Puistokatu 15) tulevana lauantaina Maanantaimarket-nimisen second hand -vaateliikkeen. Kyseessä on pop up -tyylinen käytettyjen vaatteiden myymälä, joka on ensi alkuun avoinna vain tulevana lauantaina kello 11–16.

– Minulla on vaikka mitä haaveita ja suunnitelmia sedond hand -vaatteiden suhteen, mutta katsotaan nyt ensin, miten lauantai sujuu, Matleena sanoo.

Tulevaa pop upia varten hän on itse tehnyt niin sanotun jalkatyön. Läpi on koluttu kirpputoreja niin Turussa, Salossa, Forssassa kuin Helsingissäkin. Visuaalisesta silmästään tunnettu Matleena haluaa näin houkutella käytettyjen vaatteiden pariin myös ne, jotka eivät viihdy kirpputorien tavarapaljoudessa.

– Haaveenani olisi niin sanotun paremman kirpputorin perustaminen. Sen nimessä ei oikeastaan edes tarvitsisi olla sanaa kirpputori, Matleena maalailee.

– Kirjanpitäjäni jo ehti naureskella, että minuun näyttää selvästi tarttuneen todellinen yrittäjämäinen innostus, kun näin korujen parista rönsyilen, hän hymyilee.

Uusi aluevaltaus ei ole ainoa syy, joka pitää Matleenan tällä hetkellä kiireisenä. Maanantaimallin Instagram-tilin joulukalenteriluukuista paljastuneet erikoistuotteet ovat menneet kuin kuumille kiville.

– En tiedä, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Siinä taisi mennä kaksi minuuttia, kun kaikki tämän päivän glitterkorvikset oli myyty loppuun, hän avautui maanantaina Instagramissa, kun päivän erikoistuote oli taas viety käsistä.

Vaikka Matleena palkkasikin kuluvana vuonna yritykseensä ensimmäisen työntekijän ja joulun alla apuna on vielä toisetkin ekstrakädet, ei koruja pysty tällä hetkellä valmistamaan sitä tahtia, kun niitä verkkokaupasta haluttaisiin klikkailla ostoskoreihin.

– Minulle on sanottu, että onkin hyvä myyntikikka, kun tuotteet ovat aina silloin tällöin loppu. Mitenkään harkittua tämä ei kuitenkaan ole. Nöyränä pistän uusia malleja ja eriä myyntiin – niiden hurja menekki yllättää joka kerta.

Matleena on ilahtunut siitä, miten hyvin hänet on otettu uutena yrittäjänä Turussa vastaan.

– Täällä on yrittäjien kesken todella kannustava meininki. Olin myös ilahtunut, miten paljon väkeä työhuoneeni avajaisissa keväällä riitti. Raumaakaan en ole unohtanut, vaan kaupungissa tulee käytyä säännöllisesti, Matleena kertoo.

Lisää aiheesta

Kun asusteilla tehdään hyvää – Maanantaimallin People-korvakorut kampanjoivat Poikien puhelimen hyväksi

Matleenan Maanantaimalli-korvikset syntyvät keittiön pöydän ääressä - ja ne viedään käsistä