Makis-talkoisiin kutsutaan kaikkia raumalaisia – 700 000 euroa uupuu vielä

Makis-tukipakettien hankintakoordinaattori Timo Saarinen aikoo olla yhteydessä raumalaisyrityksiin puuttuvan 700 000 euron kunnostusrahan kokoon saamiseksi. Kuva: Riku Räsänen

Raumalaisille rakas Otanlahden maauimala ”Makis” kunnostetaan entiseen loistoonsa 1,7 miljoonalla eurolla.

Asialla on Riku Räsäsen perustama Makis Oy, joka on korjannut maauimalaa nyt ensi alkuun kaupungin myöntämän miljoonan euron investointituen turvin.

Remontti on edennyt hyvin; muun muassa uimalan putket ja sähköt on uusittu ja asennettu monimutkainen vesijärjestelmä.

Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, ennen kuin uimalassa voidaan viettää avajaistilaisuutta. Sen on määrä tapahtua kesäkuussa.

Maauimalan kunnostustalkoisiin kaivataan nyt raumalaisten tukea, sillä kunnostusprojektista puuttuu noin 700 000 euroa.

Summan kokoon saamiseksi Makis Oy lähestyy lähialueen yrityksiä tarjoamalla niille erihintaisia tukipaketteja.

– Osallistumalla maauimalan pelastamiseen yritys saa paitsi näkyvyyttä ja huomiota, myös hyvän mielen ja raumalaisten vilpittömän kunnioituksen, tukipakettien hankintakoordinaattori Timo Saarinen kertoo.

Hän muistuttaa, että Makis-projekti on hyväntekeväisyyttä, jolla lisätään raumalaisten asumisviihtyvyyttä.

Yrityksille suunnattujen tukipakettien hinnat ovat 30 000, 15 000, 10 000, 5 000 ja 2 000 euroa.

Makiksen pelastajat -projektiin mukaan lähtevien yritysten logot tai nimet ikuistetaan maauimalan yhteyteen sijoitettavaan, taiteilija Lasse Kempaksen suunnittelemaan Kiitos-veistokseen.

– Veistoksen idea muhii vielä baskerini alla, mutta sen verran voin sanoa, että suurikokoinen veistos tulee olemaan ruostumatonta terästä. Siitä tulee abstrakti, mutta siinä on aistittavissa myös realistisia elementtejä, Kempas maalailee.

Graniittijalustalle pystytettävä veistos tulee taiteilijan mukaan sopimaan arkkitehtonisesti maisemaan ja taustalla olevaan maauimalaan.

– Kunnioitan Rikua luovana ihmisenä ja ennakkoluulottomana visionäärinä, joka näkee ilmassa erilaisia mahdollisuuksia ja piirtää ne sitten Klubi-askin kanteen.Toiset katsovat epäillen ja silmät ymmyrkäisinä, kun hän tekee taas lähes mahdottomasta mahdollisen, Kempas jatkaa.

Makiksen pelastaja -projektia varten on suunniteltu logo sekä muuta aiheeseen kuuluvaa materiaalia.

Tukiyritykset saavat logonsa tai nimensä näkyviin myös muissa Makis-projektiin liittyvissä kohteissa, kuten somejulkaisuissa, lehti-ilmoituksissa ja Makiksen nettisivuilla.

– Lisäksi yritykset voivat hyödyntää Makiksen pelastaja -materiaalia omassa markkinoinnissaan. Kyllähän tässä on ajateltu niin, että mukaan lähtevät yritykset saavat tästä myös vastinetta rahoilleen. Markkinointipanostus kun tuo varmasti tuloja takaisin yritykseen, Saarinen toteaa.

Torstaina 24.1. alkavan tukikeräyksen yhteydessä Makis Oy käynnistää myös yksityisille ihmisille suunnatun Makis-pyyhkeen myynnin.

– Kaikki, jotka haluavat antaa pienen panoksensa maauimalan pelastamiseksi, voivat hankkia pyyhkeen 50 euron hintaan Makiksen nettisivuilta www.makis.fi. Kaikki pyyhkeen ostajat tulevat näkymään nettisivulla Pelastajat-osiossa, Saarinen vinkkaa.

Maauimalan kunnostuslistalla ovat vielä ainakin huoltorakennus, pukukopit, wc:t, kaiteet, pinnoitteet, suihkut ja nurmialueet.

Remontin valmistuttua maauimalan altaassa voi polskia 27-asteisessa vedessä. Uintimukavuutta ja turvallisuutta lisää madallettu allassyvyys 0,6–2 metriä.

– Puuttuvalla 700 000 eurolla uimala saadaan peruskunnostettua toimivaksi, mutta mitä enemmän saamme rahaa kasaan, sitä hienompi on lopputulos, Timo Saarinen kuittaa.

Maauimalan uudistukselle on haettu rakennuslupaa tämän suunnitelman pohjalta. Remontissa ei kosketa Ilmari Niemeläisen 1950-luvulla suunnitteleman uimalan ulkonäköön.