Marskin ryyppyjen äärellä se iski – Korkkmatalam borukal on oma itsenäisyyspäivän vastaanottonsa

Anita Toivonen esittelee Jorma Teräsen Korkmatalam borukan omiin itsenäisyyspäivän juhliin suunnittelemaa kutsua. Ystävykset päättivät jo vuosi sitten, että Suomen 100-vuotisjuhlavuonna kokoonnutaan yhteen kotimaan kunniaksi. Kuva: Henriikka Korte

Marskin ryyppyjen äärellä se iski, nimittäin idea omasta itsenäisyyspäivän vastaanotosta.

Raumalaisen kaveriporukan ympärille 1990-luvun alussa perustettu yhdistys, Korkkmatalam borukk, viettää itsenäisyyspäivän aattona omaa Suomi 100 -juhlaansa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Anita Toivonen kertoo, että illan pukukoodi on tumma puku. Ravintola Savilan alakertaan kokoontuukin tiistaina kello 19 jälkeen iltapukuihin sonnustautunutta väkeä.

Joulukuun 5. päivän Suomi-ilta ei ole ainoa hieno tilaisuus, jonka Korkkmatalam borukk on vuosien saatossa järjestänyt. Yhdistyksen 20-vuotisjuhlia vietettiin muutama vuosi sitten Rauman merimuseolla.

Tällä kertaa juhlien järjestelyvastuussa ovat yhdistyksen miehet. Erityisesti töitä ovat tehneet varapuheenjohtaja Jarmo Teränen ja rahastonhoitaja Markku Pool.

Suomi 100 -juhlavuoden huomioiminen sopii hyvin Korkkmatalam borukalle, sillä Toivosen mukaan etenkin ystäväpiirin miehet ovat hyvin isänmaallisia.

”Itsenäisyyspäivänä katsotaan tietysti Linnan juhlia. Niiden kanssa juhlia ei haluttu järjestää päällekkäin.”
Anita Toivonen

– Juuri siksi vinkkasin yhdistyksen miehille, että he voisivat ideoida meille itsenäisyyspäivän tilaisuuden, juhlapaikanvarauksessa ja ruokapuolen suunnittelussa taustatukena toiminut puheenjohtaja kertoo.

Noin 30 hengen porukasta juhliin on ilmoittautunut 24. Kello 19:17 lausuttavilla tervetuliaissanoilla käynnistyvän illan ohjelmassa on esimerkiksi Finlandia-hymni ja sotilashenkinen torvimusiikki, jota saapuu esittämään Poikasoittokunnan kvartetti.

Korkkmatalam borukk kokoontuu yhteen tarkoituksella jo päivää ennen joulukuun 6:tta.

– Itsenäisyyspäivänä katsotaan tietysti Linnan juhlia. Niiden kanssa juhlia ei haluttu järjestää päällekkäin, Toivonen hymyilee.

Muista Linnan juhlat!

  • Linnan juhlia voi seurata suorana sekä Ylen kanavilta ja Yle Areenasta keskiviikkona kello 18.55 alkaen.
  • Iltapäivällä ennen varsinaista juhlavastaanottoa voi virittäytyä tunnelmaan katsomalla Kohti Linnan juhlia -lähetyksiä.
  • Torstaina tunnelmointi jatkuu kello 19 alkavassa Paluu linnan juhliin 2017 -ohjelmassa.
  • Siinä kerrataan Suomen itsenäisyyden juhlapäivän parhaat palat.

Tarkemmat tiedot tv-esitysten aikatauluista löytyvät osoitteesta areena.yle.fi/tv/opas.