Keskustasta poistetut kontit eivät kelvanneet päiväkotiin, mutta nyt niille löytyi käyttöä – katso kuva suunnitelmista

Kesäteatterin huoltorakennus valmistuu hyvää vauhtia. Tämän syksyn ja ensi kevään aikana on tarkoitus rakentaa vielä erillinen taukotila näyttelijöille. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kesäteatteria ansiokkaasti ja viimeiseen asti palvellut entinen huoltorakennus korvataan kokonaan uudella rakennuksella. Sen runkona on Matkahuollon entiset kontit, jotka siirrettiin viime vuoden elokuussa pois Harmaiden veljesten aukiolta.

Rauman kaupungin kiinteistöpäällikkö Lauri Sillanpää kertoo, että kaupunki lunasti noin 150 neliömetrin suuruisen kokonaisuuden ”huokeaan hintaan” tarkoituksenaan pitää kontteja varaväistötilana esimerkiksi päiväkodille tai koululuokille.

– Ilmeni kuitenkin, etteivät ne sovi päiväkotikäyttöön, sillä niissä ei ole lattialämmitystä. Kontit ovat olleet näihin päiviin asti varastoituna Isometsän varikolla, mutta nyt niiden rungot hyödynnetään kesäteatterin rakennuksissa, mikä on järkevää ja kustannustehokasta, hän kertoo.

Kesäteatterin muutostyöt on jaettu kahteen vaiheeseen, joista ensimmäistä, eli uutta huoltorakennusta sekä näyttelijöiden taukotilaa tehdään parhaillaan.

Toisessa vaiheessa (vuosina 2024–2025) toteutetaan lipunmyyntipiste ja erilliset wc-tilat, jotka rakennetaan nykyisten, alueen alkupäässä olevien liikuteltavien wc-tilojen paikalle.

Matkahuollon entiset kontit saavat ylleen puuverhouksen, jotta ne sopivat paremmin Fåfängan niemeen. Havainnekuva: ARKDotOy

Ensi kesänä Fåfängassa on siis nähtävissä sekä uutta että vanhaa rakennelmaa.

Rauman teatterin johtaja Harri Natunen on tyytyväinen parannuksiin, joita kesäteatteriin ollaan tekemässä.

– Näyttelijöiden tilojen lattiassa näkyi enemmän vaneripaikkauksia kuin alkuperäistä lattiaa, eikä siellä ollut ollenkaan suihkuja. Näyttelijöiden piti lähteä esityksen jälkeen hikisenä muualle suihkuun, Natunen selvittää.

– Täytyy sanoa, että näyttelijät ovat kyllä tyytyneet vähään. Nyt he saavat asianmukaiset ja ammatilliset tilat, kaupungin arkkitehti Leena Joki-Korpela huomauttaa.

Näyttelijöille tulee kaksi pukeutumistilaa suihkuineen sekä yksi maskeeraushuone. Lisäksi huoltorakennukseen sijoitetaan muun henkilökunnan sosiaalitilat.

Yhdestä kontista muokataan vielä taukotila näyttelijöille.

Kesäteatterihankkeen toteuttaa Rauman kaupungin kunnossapitotoimi yhdessä puitesopimuskumppaneiden kanssa. Hankkeessa toimii vastaavana työjohtajana rakennusmestari Riku Ollikainen.

– Merkittävä parannus on uusi esteetön wc, joka rakennetaan huoltorakennuksen yhteyteen. Samaan rakennukseen valmistuu myös toinen wc yleiseen käyttöön. Väliaikatarjoilukin tulee jatkossa sujuvammaksi, kun huoltorakennukseen sijoitetaan kaksi myyntipistettä, kunnossapitopäällikkö ja hankkeen valvoja Reijo Ringbom kertoo.

Kaikki kesäteatterirakennukset verhoillaan puulla, jotta ne sopisivat saumattomasti niitä ympäröivään Fåfängan metsäluontoon.