Merijakamo lähti mukaan kesän keikkatarjoajaksi: musiikki soi pääasiassa arki-iltoina ja keikoille on vapaa pääsy

Juhannuksena aurinkoinen sää ja Jukka Poika vetivät Merijakamon terassin äärimmilleen täyteen. Lisää keikkoja on luvassa kesän edetessä.

Suvitien Merijakamo on aikaisempinakin vuosina järjestänyt silloin tällöin keikkaelämyksiä terassilleen saapuville kuulijoille, mutta tänä kesänä keikkatarjonta on ottanut tuulta alleen enemmänkin.

Tänä vuonna saunalauttalavalla on kuultu jo Sania sekä Jukka Poikaa ja lisää on luvassa. Huomenna keskiviikkona estradille nousee Lord Est ja kesän mittaan kuullaan vielä Samae Koskista, Pojua ja Tomi Paldaniusta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

– Haluamme saada ihmiset paikalle ja tutustumaan uuteen terassialueeseemme, operatiivinen johtaja Miia Rajala kertoo.

Juhannuksena esiintynyt Jukka Poika on ollut Merijakamon keikkakesän tähänastinen kohokohta.

– Väkeä tuli tuolloin niin paljon, että mekin yllätyimme. Keli oli taivaallinen ja houkutteli tietysti väkeä. Tästä viisastuneena olemme varautuneet tuleville keikoille mahdollisin lisätiskein ja -vessoin, jotta ihmisten ei tarvitse niin paljoa jonottaa, Rajala sanoo.

Merijakamon keikat ajoittuvat pääasiassa arki-iltoihin.

– Viikonloppuisin on jo niin paljon tapahtumatarjontaa, joten me haluamme tarjota lomalaisille ja muille viihdykettä sekä säpinää myös arkipäiviin.

Jos Merijakamon miljöö on ainutlaatuinen kuulijoille, on se sitä myös artisteille. He pääsevät esiintymään Rauman-keikoillaan saunalautan kattoterassilla.

Huhtikuusta avoinna ollut Löylymestarin sauna on osaltaan myös houkutellut väkeä Merijakamon terassille.

– On ollut ilahduttavaa huomata, että julkinen sauna ei houkuttele vain iäkkäämpää väkeä vaan joukossa on myös perheitä ja nuoria kaveriporukoita, Rajala kuvailee.

Omaa kieltään kävijäkunnan laajuudesta kertoo myös nopeasti paisunut löytötavaroiden määrä – joukosta löytyy niin vauvapipoja kuin uimatohveleitakin.

– Vaikka ensin voikin tuntua hassulta ajatukselta, että toiset istuvat vieressä terassilla, kun itse menee uimaan, ei se ole saunojia haitannut. Monet ovat pysähtyneet rentoutuneita laiturille istumaan ja maisemaa katselemaan.

Onko löylyissä piipahtanut sekä paikallisia että turisteja?

– Kyllä! Olemme panostaneet ulkomaalaisten saunojien informointiin ja esimerkiksi Löylymestarin verkkosivut on käännetty englannin lisäksi myös saksaksi, ruotsiksi ja venäjäksi, Rajala kertoo.

– Monelle raumalaiselle sauna ja terassi ovat muodostuneet paikoiksi, jonne halutaan tuoda kesävieraita ja tuttavia kylään, hän jatkaa.

Lord Est Merijakamolla huomenna keskiviikkona kello 21. Vapaa pääsy.